Nainen maalaa. Pöydällä maalausvälineitä, seinällä maalattuja kylttejä.

Aineistoa ja lähteitä

Yhteiset Lapsemme ry tekee työtä rasismin, syrjinnän ja vihapuheen torjumiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa. Tavoitteenamme on erityisesti suojella lapsia ja nuoria rasismilta sekä tukea rasismin kohteeksi joutuneita lapsia ja nuoria.

Katsomme, että rasistiseen kiusaamiseen pitää puuttua varhaiskasvatuksessa, koulussa ja vapaa-ajalla. Aikuisten velvollisuus on puuttua. Rakenteellinen rasismi pitää tunnistaa ja sitä pitää ehkäistä kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Rasistinen puhe pitää lopettaa julkisessa keskustelussa.

Ole rohkea ja reilu -toiminnassa olemme laatineet oppaan rasismin käsittelemiseen lasten ja nuorten kanssa. Opas on luettavissa ja ladattavissa käyttöönne tästä:

Opas rasismin käsittelyyn lasten kanssa

Rasisminvastaisessa työssä on tärkeänä apuna on lähdekirjallisuus ja tutkimustieto sekä muiden antirasististen toimijoiden kokoama ja välittämä tieto.

Näille sivuille olemme koonneet aineistoa ja tietoa rasismista, syrjinnästä ja vihapuheesta sekä niiden torjumisesta. Listaa täydennetään koko ajan. Vinkkejä uusista lähteistä voi antaa sähköpostitse: toimisto@yhteisetlapsemme.fi.