Yhdessä ilman rasismia -työpajat 4.-7.-luokille

Yhdessä ilman rasismia on Yhteiset Lapsemme ry:n ja Koulutus Elämään Säätiön yhteistyössä toteuttama valtakunnallinen koulutushanke (2022-2026).  

Hankkeessa toteutetaan osallistavaa, antirasistista opetuskokonaisuutta alakoulun 4.–7.-luokkalaisille. Kokonaisuus auttaa muodostamaan laajan ymmärryksen rasismista, sen ilmenemismuodoista, omista ennakkoluuloista ja etuoikeuksista. Osallistavat oppitunnit ja toiminnalliset työpajat tarjoavat kaikille osallisille, lapsille ja aikuisille, uutta tietoa ja tapoja antirasististen teemojen käsittelyyn.

Opetuskokonaisuus koostuu kahdesta keskeisestä toiminnosta: Ohjatusta etätunnista sekä hanketyöntekijän pitämästä työpajasta. Näiden lisäksi opettajalle on aiheesta materiaalia ja tehtäviä. Kokonaisuuden tehtävät ovat osallistavia ja motivoivia, ja niissä käytetään toiminnallisia ja draamallisia menetelmiä, sekä videoita, ryhmätehtäviä ja tarinoita. Prosessin aikana lapset käsittelevät yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden arvostamista, ja syventyvät monipuolisesti rasismiin liittyviin aiheisiin, sen tunnistamiseen oman arjen tilanteissa ja ympäröivissä rakenteissa.

Koulutusta toteutetaan eri puolella Suomea. Jos siis olet kiinnostunut maksuttomasta, antirasistisesta opetuskokonaisuudesta, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue lisää Yhdessä ilman rasismia -koulutuksesta

Tilaa koulutus yhteydenottolomakkeella tai ottamalla yhteyttä hankekoordinaattori Satu Carlsoniin, puh. 050 407 0440 tai satu.carlson@koulutuselamaan.fi.

We provide the Together Without Racism trainings also in English! The training is for 4th to 7th graders and provided free of charge for schools. Please check out the English website for more information.

Yhdessä ilman rasismia -hanke on Euroopan Unionin osarahoittama (2024–2026). Hanke on saanut tukea EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston kansallisesta ohjelmasta (AMIF) sekä STEA:lta.”

Yhteiset Lapsemme ry:ssä lisätietoja antaa:

Salla Kallio
hankesuunnittelija
Puh. 044 7211 231
salla.kallio@yhteisetlapsemme.fi