Kotoutumisen tuki

Yhteiset Lapsemme ry:n kotoutumista tukeva vapaaehtoistoiminta tukee maahan muuttaneiden lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Otamme huomioon perheiden kulttuuritaustan ja annamme tukea lasten ja nuorten kuuluvuuden tunteen ja osallisuuden kehitykselle osana kotoutumista ja kotiutumista. Edistämme perheiden kotoutumista sekä vuoropuhelua viranomaisten ja maahanmuuttajayhteisöjen välillä.

Tällä hetkellä toimintaa on kolmea erilaista: tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa, lähialuekaveritoimintaa sekä retki- ja vapaa-ajan toimintaa. Tukiperheet ja tukihenkilöt auttavat ilman huoltajaa tulleita turvapaikanhakijataustaisia lapsia ja nuoria sekä perheiden kanssa tulevia lapsia kototutumaan, lähialuekaverit tutustuttavat maahan muuttaneita lapsiperheitä oman kotiympäristönsä palveluihin ja retki- ja vapaa-ajan toiminnan vapaaehtoiset vievät vastaanottokeskuksissa asuvia perheitä retkille.

Lue lisää toiminnoista sivupaneelin alaotsikoiden alta!

Infotilaisuudet kotoutumisen tuen vapaaehtoistoiminnasta

Järjestämme infotilaisuuksia kotoutumisen tuen vapaaehtoisille. Niissä esitellään tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa, lähialuekaveritoimintaa ja retki- ja vapaa-ajan toimintaa.

Seuraavat infotilaisuudet järjestetään:

  • maanantaina 12.2. klo 17-18 Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla + kotoutumisen tuen vapaaehtoisten ystävänpäivänkahvit 18-19
  • keskiviikkona 6.3. klo 12-13 etänä Teamsissa
  • keskiviikkona 10.4. klo 17-18 Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla
  • tiistaina 23.4. klo 18-19 etänä Teamsissa

Ilmoittaudu infotilaisuuteen tämän linkin kautta