Seitsemän ihmistä hymyilee.

Adoptoidun ääni

Adoptoidun ääni on Yhteiset Lapsemme ry:n tuottama podcast, jossa adoptoidut aikuiset, lapset ja nuoret keskustelevat heille itselleen tärkeistä – isoista ja pienistä – aiheista. Adoptoidun äänen toimitus kutsuu mukaan keskusteluihin myös kiinnostavia ja ajankohtaisia vieraita.

Adopterades röst: Avsnitt 22 – ”Coming out of the fog” med Patrik Sigmundt
I den här avsnittet av Adopterades röst diskuterar Sabina SöderlundMyllyharju och Patrik Sigmundt kring adoption och uttrycket ”coming out of the fog”.  Vad betyder det att komma ut ur adoptionsdimman?

Adoptoidun ääni -podcastin jaksossa nro 21 on miesten vuoro. Kansainvälisesti adoptoidut miehet keskustelevat mm. siitä mitä on miehekkyys, millainen on miehen rooli Suomessa ja synnyinmaassa. He pohtivat myös rasismia ja ennakkoluuloja sekä omaa identiteettiä. Jakson isäntänä toimii Oscar Lehtinen. Keskustelussa ovat mukana Julius Töyrylä sekä podcastin uudet vapaaehtoiset Yasu Jukkola ja Mikael Juva.

Adoptoidun ääni -podcastin jaksoissa nro 19 ja nro 20 adoptiolapset keskustelevat isoista ja pienistä asioista, jotka koskettavat lasten elämää ja arkea. Lapsilla on viisaita ja rohkeita ajatuksia meille aikuisille jaettavaksi.  Jaksot voi kuunnella tästä:
Adoptoidun ääni -podcastjakso nro 20 – Adoptiolasten ajatuksia 2
Adoptoidun ääni -podcastjakso nro 19 – Adoptiolasten ajatuksia 1

Adoptoidun ääni -podcastjaksossa nro 18 tutustutaan Good Hair Day -kollektiivin toimintaan sekä keskustellaan afrohiuksista ja afrosuomalaisuudesta. Vieraina ovat Saida Mäki-Penttilä ja Akunna Onwen Good Hair Day -kollektiivista. Keskustelussa mukana Meron Heiro ja Martha Vuori.

Vuoden 2020 ensimmäinen Adoptoidun ääni -podcastjakso nro 17 on ruotsinkielinen ja sen aiheena on nuorten hyvinvointi. Kriisityöntekijä Oscar Lehtinen HelsinkiMissiolta ja Muluken Cederborg tuovat esiin, että myös vaikeudet kuuluvat elämään.

Vuoden 2019 viimeisessä jaksossa nro 16 Pantterinmetsästäjän poika tutustutaan Julius Töyrylään ja keskustellaan identiteetistä, rasismin kohtaamisesta sekä vietetään pikkujouluja. Mukana keskustelussa Maribel Laijoki ja Parvathi Willberg.

Adoptoidun ääni -podcastjakso nro 15 ”Våga se rasismen” (Uskalla nähdä rasismi) on ruotsinkielinen. Tässä jaksossa Muluken Cederborg ja Jasmine Kelekay (Universtiy of California) keskustelevat rasismista. Kuuntele jakso tästä

Adoptoidun ääni -podcastjakson nro 14 aiheena on  Rasismi ja rodullistaminen. Jaksossa on vieraana yhdenvertaisuusasiantuntija, terapeutti Michaela Moua. Hän on erikoistunut rasismitraumoihin.

Mitä rodullistamisen prosessi tarkoittaa? Miten rasismikokemukset voivat vaikuttaa mielenterveyteen? Miten tukea rodullistettujen lasten identiteetin kehitystä? On esimerkiksi tärkeää, että lasten kanssa puhutaan rasismista – lapsentahtisesti ikätason mukaan.

Tervetuloa kuuntelemaan Adoptoidun ääni -podcastin lähetyksiä!

KIINNOSTAVIA KUUNTELUHETKIÄ!

Lisätietoja: Adoptiotoiminnan suunnittelija Martha Vuori, 044 901 3969, martha.vuori(a)yhteisetlapsemme.fi.