Lasta halaa moni aikuinen

Lähialuekaveritoiminta

Lähialueet tutuksi – lähialuekaveri kotoutumisen tukena -hankkeessa (STEA 2023-2026) maahan muuttaneet lapsiperheet saavat vapaaehtoisten lähialuekavereiden ja -kaveriperheiden kautta kontakteja suomalaisiin sekä Suomeen kotoutuneisiin vertaisiin, tutustuvat oman kodin lähialueeseen, siellä liikkumiseen sekä sen palveluihin ja mahdollisuuksiin.

Toiminta on suunnattu maahan muuttaneille lapsiperheille, jotka kaipaavat kohtaamisia uusien ihmisten kanssa kulttuuriin ja kieleen tutustuen sekä haluavat tutustua uuden kodin lähialueeseen ja ympäristöön sekä niiden mahdollisuuksiin. Lähialuekaverin tai -kaveriperheen kanssa tavataan noin 10 kertaa, jonka aikana päästään tutustumaan esim. kirjastoon, kulttuuritapahtumiin, vapaa-ajan harrastuksiin, luontoon ja perhekahviloihin. Kieltä opitaan yhteisen toiminnan lomassa eri teemojen kautta.

Tekstille tilaa

Hae mukaan lähialuekaveriksi tai -kaveriperheeksi maahan muuttaneelle lapsiperheelle!

Tule mukaan luomaan uusia yhteisiä kohtaamisia maahan muuttaneiden lasten ja perheiden kanssa kieleen, kulttuuriin ja lähialueiden ympäristöön tutustumisen kautta. Haemme vapaaehtoisia Helsingistä, Vantaalta ja Keravan alueelta!

Kaikki lähialuekaveritoiminnan vapaaehtoiset saavat kattavan koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan. Lähialuekaveriksi tai kaveriperheeksi voi ryhtyä joko yksin tai yhdessä esimerkiksi perheen kanssa. Toiminnan työntekijät tarjoavat tukea, kuten virkistys- ja perhepäiviä sekä jatkokoulutuksia, vapaaehtoisille ja perheille lähialuekaveriprosessin aikana.

Tervetuloa mukaan!

Tekstille tilaa

Haluatko hakea itsellesi ja perheellesi omaa lähialuekaveria?

Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin, uuden kotisi alueeseen ja palveluihin, saada mukavia kohtaamisia suomalaisen kulttuurin, ympäristön ja ihmisten kanssa sekä oppia samalla kieltä? Toivoisitko löytäväsi kaveriperheen alueeltasi tai vertaistukea uudessa elämän vaiheessa? Haluaisitko saada onnistumisen ja oppimisen kokemuksia sekä yhteisiä elämyksiä perheesi kanssa uudella kotiseudullasi? Tule mukaan ja löydämme sinulle oman lähialuekaverin tai -kaveriperheen läheltäsi! Lähialuekaveria tai -kaveriperhettä voi hakea Helsinkiin, Vantaalle tai Keravan alueelle hiljattain muuttanut lapsiperhe, joka toivoo tukea uuteen lähialueeseen tutustumiseen ja uusia yhteisiä positiivisia kokemuksia muiden perheiden ja vertaisten kanssa lähellä kotia.

Hakemuksen voi täyttää myös yhdessä oman työntekijän kanssa.

Hae lähialuekaveria tai kaveriperhettä tästä!

Tekstille tilaa

Yhteystiedot

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Ota yhteyttä!

Mathilda Selin
Koordinaattori
Lähialuekaveritoiminta
Kotoutumisen tuki
Puh. 044 7211 233

Mariam Umor
Suunnnittelija
Lähialuekaveritoiminta
Kotoutumisen tuki
Puh. 044 729 2033

etunimi.sukunimi@yhteisetlapsemme.fi tai lahialuekaveri@yhteisetlapsemme.fi