Monikulttuurinen Koti Ilolan vaaleansininen talo ja vehreä pihapiiri.

Koti Ilola

Koti Ilola on lastensuojelun sijaishuollon ympärivuorokautinen yksikkö Sipoon Nikkilässä noin 35 km päässä Helsingistä. Koti Ilolassa on seitsemän paikkaa ja se on toiminut jo vuodesta 1999 lähtien.

Koti Ilola tarjoaa turvallisen kasvuympäristön, jossa huomioidaan lasten kulttuurinen tausta. Ilolan arjessa erilaiset monikulttuuriseen perhe-elämään liittyvät kysymykset ja haasteet ovat tuttuja. Koti Ilolassa tuetaan myös lasten kasvua osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Koti Ilolassa teemme perhetyötä lasten vanhempien, huoltajien ja muiden lapselle merkityksellisten läheisten ihmisten kanssa. Yhdessä työskentelemällä vahvistamme lasta hoitavien aikuisten kasvatusvalmiuksia heidän omaa kulttuuriaan kunnioittaen.

Koti Ilolan työntekijät ovat tehneet vuosia työtä monikulttuuristen lasten arjessa ja juhlassa sekä olleet onnistumisten ja pettymysten hetkinä vanhempien ja läheisten tukena. Osalla heistä on itselläänkin kokemusta maahanmuutosta.

Koti Ilolassa jokaisella lapsella on omaohjaaja, ja tarvittaessa myös tukihenkilö tai tukiperhe. Yhteiset Lapsemme ry:n adoptiokuraattorin palvelut ovat lastenkodin käytettävissä.

Katso Koti Ilolan esittelyvideo

Paikkatiedustelut
Koti Ilolassa on vapautumassa 2 paikkaa kesäkuussa 2024.
Tiedustelut: johtaja Jari Kortsalo, puh. 044 493 7285

Yhteystiedot

Koti Ilola, Sipoo
johtaja Jari Kortsalo, puh. 044 493 7285
Muu henkilökunta, puh. 050 498 9740

Kiinnostaako sinua työ kulttuurisesti moninaisessa yhteisössä?

Vakituinen henkilökuntamme tarvitsee aika ajoin apua lastenkodin arjessa. Oletko sosiaalialan ammattilainen tai alan opiskelija? Tarvitsetko lisäansiota tai keikkatyötä? Oma auto on välttämätön.

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostilla: jari.kortsalo@yhteisetlapsemme.fi.

Lue Koti Ilolasta tehdystä opinnäytetyöstä: ”Me kaikki oltiin iha eritaustaisii, mutta jollain tavalla samantaustaisii”

Lue Koti Ilolan lasten ja nuorten ympäristötaideprojektiin osallistumisesta

Lue Koti Ilolassa asuvan nuoren kirjoitus maailmankatsomuksesta

Lue Koti Ilolan lasten kesämatkasta Inkoon saaristoon