Pieni aasialaistaustainen tyttö leikkipuistossa keltainen takki yllään.

Adoptiovalmennus

Kansainvälinen adoptio on iso ja lapsen elämän mullistava asia. Adoptio on onnellinen perhetapahtuma, mutta sen taustalla on menetyksiä ja surua, mahdollisesti myös laiminlyöntiä ja kaltoin kohtelua. Lapset tarvitsevat paljon huolenpitoa, turvaa ja rakkautta uusilta vanhemmiltaan.

Adoptiovalmennuskursseillamme on mahdollisuus pohtia monipuolisesti kansainväliseen adoptioon liittyviä kysymyksiä niin lapsen kuin vanhempien kannalta. Keskustelemme myös adoption etiikasta ja adoptoitujen kohtaamasta rasismista. Aiheita ovat adoption ilo ja onni sekä myös sen tuomat haasteet ja vaikeudet.

Kursseillamme emme anna yksityiskohtaista tietoa eri kontaktimaiden tilanteista – siitä huolehtivat parhaiten adoptiopalvelunantajat. Sen sijaan tarjoamme mahdollisuuden luottamukselliseen ja kaikesta arvioinnista vapaaseen adoptioon liittyvien aiheiden käsittelyyn keskustelujen, tehtävien, ohjelmien ja omakohtaisten kokemusten kautta. Kurssiohjaajat ovat kokeneita adoptiovanhempia.

Kaikissa kansainväliseen adoptioon lapsia luovuttavissa maissa arvostetaan hyvin valmentautuneita adoptionhakijoita. Useimmissa maissa edellytetään nykyään valmennuskurssin käymistä. Suosittelemme valmennuskurssia kaikille, jotka harkitsevat adoptiota tai ovat adoptioprosessissa.

Heille, jotka ovat jo adoptoineet emme erikseen järjestä sisaruskursseja. Jo adoptoineet ovat kuitenkin halutessaan tervetulleita valmennuskursseillemme.

Mikäli teillä on kotona lapsia tulee heille järjestää lastenhoito, sillä kursseille ei voi ottaa lapsia mukaan. Tämä koskee myös etänä järjestettäviä kursseja. Valmennuskursseilla puhutaan sensitiivisiä asioita, jotka eivät kuulu kurssille osallistumattomille. Etäkurssien aikanakin lapsille tulee järjestää hoito kodin ulkopuolelle, tai aikuisten osallistua kurssille jostain muualta kuin kotoa.

Järjestämme kahden viikonlopun pituisia kursseja eri puolilla Suomea. Ruotsinkielinen kurssi järjestetään vähintään joka toinen vuosi Vaasan seudulla.

Englanninkielinen kurssi pidetään seuraavan kerran syksyllä 2022. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät voi osallistua suomenkieliselle kurssille – tai pariskunnalle, joista toinen ei voi osallistua suomenkieliselle kurssille.

Preparation course in English: The course is only for persons who cannot participate in a course held in Finnish. / The course is only for couples who cannot participate in a course held in Finnish.

Kurssit ja ilmoittautuminen

Adoptiovalmennuskurssit

SYKSY 2021

25.-26.9. ja 30.-31.10. Hotelli Nuuksio, Espoo, 450 e / hlö (TÄYNNÄ!)
23.-24.10. ja 20.-21.11. Hotelli Nuuksio, Espoo, 450 e / hlö 

KEVÄT 2022

12.-13.2. ja 12.-13.3. Hotelli Nuuksio, Espoo 485 e / hlö
19.-20.2. ja 19.-20.3. Varalan urheiluopisto, Tampere 450 e / hlö
26.-27.3. ja 23.-24.4. Hotelli Nuuksio, Espoo 485 e / hlö

KESÄ 2022
22.-24.7. Hotelli Nuuksio, Espoo 390 e / hlö

SYKSY 2022

22.-23.10. ja 19.-20.11. Hotelli Nuuksio, Espoo 485 e / hlö

Loput syksyn 2022 kurssit julkaistaan myöhemmin.

ILMOITTAUTUMINEN 

Ilmoittautumisen yhteydessä kertokaa kaikkien osallistujien yhteystiedot:
Etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite (katu ja numero, postinumero, postitoimipaikka) sekä erikoisruokavaliotiedot.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja sähköpostilla adoptiotoiminnan suunnittelija Martha Vuorelle, martha.vuori@yhteisetlapsemme.fi, 044 901 3969.

ILMOITTAUTUMINEN PERUUTUSPAIKOILLE 

Jos kurssi on täynnä, voit tällä lomakkeella ilmoittautua jonoon peruutusten varalta.  Olemme yhteydessä paikkojen vapautuessa.

TIETOA VALMENNUSKURSSIEN SISÄLLÖISTÄ

Jos haluatte tietoja valmennuskurssien sisällöstä tai muuten keskustella adoptioon liittyvistä asioista, voitte ottaa yhteyttä adoptiokuraattori Anja Wikstedtiin, anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi, puh. 050 3782 462.

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kuukautta ennen kurssin alkamista. Mikäli peruutus tulee vähintään 2 viikkoa ennen kurssia, kurssimaksusta palautetaan 50 %. Mikäli peruutus tulee alle 2 viikkoa ennen kurssia, kurssimaksua ei palauteta. Kurssin voi perua kuluitta äkillisissä sairaustapauksissa esittämällä lääkärintodistuksen. Mikäli peruutuksen syynä on adoptioprosessin keskeytyminen ja aikaa kurssin alkamiseen on alle kuukausi, pyydämme ottamaan yhteyttä.

Annulleringsvillkor: Kursdeltagande kan annulleras kostnadsfritt senast en månad innan kursstarten. Om annulleringen sker senasta två veckor innan kursstarten återbetalas 50 % kursavgiften. Sker annulleringen senare än två veckor före kursstarten återbetalas inte kursavgiften. I akuta sjukdomsfall kan kursen annulleras kostnadsfritt genom att uppvisa läkarintyg. Ifall annulleringen sker på grund av en avbruten adoptionsprocess och tiden för kursstarten är mindre än en månad ber vi att ni tar kontakt.