02/04/2024 - , , , , , , , ,

Haemme suunnittelijaa kotoutumista tukevaan toimintaan

Oletko kiinnostunut edistämään maahan muuttaneiden perheiden kotoutumista vapaaehtoistoiminnan keinoin? Yhteiset Lapsemme ry hakee motivoitunutta ja osaavaa suunnittelijaa kotoutumista tukevaan kaveriperhetoimintaan. Työsuhde alkaa mahdollisimman pian ja se on määräaikainen maaliskuuhun 2026 asti.

Lähialueet tutuksi – lähialuekaveri kotoutumisen tukena -hanke (STEA 2023-2026) tarjoaa maahan muuttaneille lapsiperheille tuettua ja strukturoitua kaveriperhetoimintaa Uudenmaan alueella: Helsingissä, Keravalla ja Vantaalla. Toiminnassa maahan muuttaneet lapsiperheet saavat vapaaehtoisten lähialuekavereiden ja -kaveriperheiden kautta kontakteja uusiin ihmisiin, tutustuvat oman kodin lähialueeseen sekä oppivat suomen kieltä arkisissa tilanteissa.

Työtehtävät

Suunnittelijana työtehtäviisi kuuluu uusien vapaaehtoisten rekrytointi ja rekrytointiviestintä erityisesti sosiaalisessa mediassa. Työhösi sisältyy vapaaehtoisten kouluttamista sekä kaverisuhteiden seurantaa ja tukea. Työhön kuuluu myös yhteistyötä kotoutumista tukevien sosiaalipalveluiden ja yhteistyökumppanien kanssa sekä jonkin verran työskentlyä suoraan maahan muuttaneiden lapsiperheiden parissa. Työ sisältää myös toiminnan arviointia, hankehallintoa, raportointia ja viestintää.

Suunnittelija työskentelee osana kotoutumisen työn tiimiä ja työnkuvaan voi kuulua myös erilaiset kotoutumisen tuen asiantuntijatehtävät ja vaikuttamistyö yhdessä kotoutumisen tuen tiimin kanssa.
Työpisteesi sijaitsee keskustoimistollamme Helsingin Töölössä, mutta järjestössämme tehdään joustavasti etätöitä. Työ edellyttää liikkumista Uudenmaan alueella.

Mitä odotamme sinulta?

– soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai vastaavaa osaamista (esim. sosiaalitieteet, yhteiskuntatieteet, kasvatustieteet, AMK- tai yliopistotutkinto)
– kokemusta maahan muuttaneiden lasten ja perheiden parissa toimimisesta
– sujuvaa suomen kielen taitoa (B2.2) ja hyvää englannin kielen taitoa
– itsenäistä työotetta ja erinomaisia tiimityöskentelytaitoja ja yhteistyötaitoja
– reflektiivistä työotetta
– viestintäosaamista
– mahdollisuutta tehdä joskus ilta- ja viikonlopputöitä
– liikkumisvalmiutta Helsingin, Vantaan ja Keravan alueella
– sitoutumista antirasismiin ja lapsen oikeuksiin

Tehtävässä katsomme eduksi
– kokemusta hankehallinnosta sekä toiminnan raportoinnista rahoittajalle
– kokemusta vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista
– koulutuskokemusta
– innostusta kehittää vertaisvapaaehtoisuutta
– esimerkiksi darin, somalin, farsin, turkin tai arabian kielen taitoa

Tarjoamme sinulle
– innostuneen ja aktiivisen työparin, osaavan tiimin tuen sekä motivoituneen ja asiantuntevan työyhteisön
– yhteiskunnallisesti merkityksellisen ja monipuolisen tehtävän
– säännöllisen työnohjauksen ja turvallisen työilmapiirin
– Smartum-virikesetelit, työterveydenhuollon palvelut sekä vapaa-ajan vakuutuksen
– mahdollisuuden työskennellä joustavasti sekä toimistolla että etänä

Hakemukset ja työsuhteen ehdot

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi, osaamisestasi ja työ- kokemuksestasi. Liitä mukaan CV. Hakemus lähetetään osoitteeseen rekry@yhteisetlapsemme.fi 14.4.2024 mennessä. Merkitse sähköpostin otsikkoon Lähialuekaveritoiminnan suunnittelija. Tehtävään haastatellaan jo hakuaikana viikolla 15 alkaen. Hakuaika päättyy sunnuntaina 14.4.2024 tai sopivan henkilön löydyttyä tehtävään. Lähetäthän hakemuksesi siis mahdollisimman pian!

Tehtävästä maksettava palkka on noin 2860–3260 €/kk riippuen työkokemuksesta ja osaamisesta. Noudatamme työsuhteen ehdoissa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Palkkaluokka suunnittelijan tehtävässä on G27.

Arvostamme moninaisuutta ja toivomme hakijoita erilaisista taustoista! Rekrytoinnissa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua. Huomioithan, että nykyiset toimitilamme eivät ole esteettömät.

Lisätietoja tehtävästä

Lisätietoja tehtävästä antaa Lähialuekaveritoiminnan koordinaattori Mathilda Selin, puh. 044 7211 233, keskiviikkona 3.4 klo. 10.00–12.00 ja torstaina 11.4 klo 13.00-15.00

Tervetuloa meille osaksi asiatuntevaa ja lämminhenkistä työyhteisöömme tekemään merkityksellistä työtä lasten ja perheiden hyväksi!


Yhteiset Lapsemme ry on Helsingissä vuonna 1988 perustettu poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton lastenoikeusjärjestö. Toimimme maahan muuttaneiden lasten, kansainvälisesti adoptoitujen lasten, etnisiin vähemmistöihin ja alkuperäiskansoihin kuuluvien lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta. Teemme antirasistista vaikuttamistyötä monilla eri tavoilla.

Tagit

Takaisin aihealueeseen: , , , , , , , ,