Tummaihoinen tyttö hymyilee. 12/08/2020 - , , ,

En rosa cykel

Jag fyller den 14 augusti och just då brukar skolåret börja. Å ena sidan var jag lessen över att sommarlovet var slut och å andra sidan gladdes jag över min födelsedag.

När jag fyllde 7 år, i mitten av 1980-talet, fick jag en rosa cykel och jag var så ivrig att få cykla till skolan som finns i kommunen Korsholm och visa den för mina vänner.

Natten före så hade jag svårt att sova och jag funderade mycket över hur det kommer att kännas att sitta stilla i ett klassrum och om jag lär mig lika snabbt som mina klasskompisar. Jag sade då till min mamma att jag har så mycket tankar i ”pannrummet” – i huvudet.

Jag tyckte genast om min lärarinna och började klä mig som henne; jag bar ofta pärlhalsband och skjorta med stickatröja.

När det blev kallare om hösten kunde jag inte cykla längre och då fick jag åka buss till skolan. Första gången jag använde bussen så visste jag inte var jag skulle stiga av, och blev rädd då bussen stannade vid högstadiet. Då bussen hade kört fyra kilometer och kom in till Vasa, gick jag försiktigt fram och fråga chauffören var jag skall stiga av. Chauffören måste köra mig tillbaka till skolan.

Muluken Cederborg

Rohkeasti ja reilusti koulussa -kampanjan 17.-24.8.2020 blogeissa kirjoittajat kertovat ensimmäisestä koulupäivästä alakoulussa, yläkoulussa, lukiossa tai ammattikoulussa. Kampanja muistuttaa kaikille lapsille ja nuorille turvallisesta ja yhdenvertaisesta koulusta.

Takaisin aihealueeseen: , , ,