Adoptiovalmennus

Kansainvälinen adoptio on iso ja lapsen elämän mullistava asia. Adoptio on onnellinen perhetapahtuma, mutta sen taustalla on menetyksiä ja surua, mahdollisesti myös laiminlyöntiä ja kaltoin kohtelua. Lapset tarvitsevat paljon huolenpitoa, turvaa ja rakkautta uusilta vanhemmiltaan.

Adoptiovalmennuskursseillamme on mahdollisuus pohtia monipuolisesti kansainväliseen adoptioon liittyviä kysymyksiä niin lapsen kuin vanhempien kannalta. Keskustelemme myös adoption etiikasta ja adoptoitujen kohtaamasta rasismista. Aiheita ovat adoption ilo ja onni sekä myös sen tuomat haasteet ja vaikeudet. Fokus on kansainvälisessä adoptiossa, mutta valmennuksessa huomioidaan myös kotimaan adoptio, ja kotimaan odottajat ovat tervetulleita mukaan.

Kursseillamme emme anna yksityiskohtaista tietoa eri kontaktimaiden tilanteista – siitä huolehtivat parhaiten adoptiopalvelunantajat. Sen sijaan tarjoamme mahdollisuuden luottamukselliseen ja kaikesta arvioinnista vapaaseen adoptioon liittyvien aiheiden käsittelyyn keskustelujen, tehtävien, ohjelmien ja omakohtaisten kokemusten kautta. Kurssiohjaajat ovat kokeneita adoptiovanhempia.

Kaikissa kansainväliseen adoptioon lapsia luovuttavissa maissa arvostetaan hyvin valmentautuneita adoptionhakijoita. Useimmissa maissa edellytetään nykyään valmennuskurssin käymistä. Suosittelemme valmennuskurssia kaikille, jotka harkitsevat adoptiota tai ovat adoptioprosessissa.

Järjestämme kahden viikonlopun pituisia kursseja eri puolilla Suomea. Ruotsinkielinen kurssi järjestetään noin joka toinen vuosi Vaasan seudulla. Englanninkielinen kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät voi osallistua suomenkieliselle kurssille – tai pariskunnalle, joista toinen ei voi osallistua suomenkieliselle kurssille. Tavoitteena on järjestää englanninkielinen kurssi joka toinen vuosi.

Kurssit ja ilmoittautuminen

Adoptiovalmennuskurssit

VUODEN 2024 TULEVAT KURSSIT

ESPOO 12.-14.7.2024 (kurssi on kolmipäiväinen), Hotelli Nuuksio, hinta 370 €/hlö TÄYNNÄ! Varapaikoille voi ilmoittautua sähköpostilla jenni.heinonen@yhteisetlapsemme.fi

TAMPERE 7.-8.9. ja 5.-6.10. (kurssi koostuu kahdesta viikonlopusta), Varalan urheiluopisto, hinta 430 €/hlö

ESPOO 9.-10.11. ja 30.11.-1.12. (kurssi koostuu kahdesta viikonlopusta), Hotelli Nuuksio, hinta 440 €/hlö

ILMOITTAUTUMINEN 

Ilmoittautumisen yhteydessä kertokaa kaikkien osallistujien yhteystiedot:
Etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite sekä erikoisruokavaliotiedot.

Ilmoittautumiset ja peruutuspaikkojen tiedustelu sähköpostilla Jenni Heinoselle, jenni.heinonen@yhteisetlapsemme.fi, puh. 044 592 3471.

Mikäli kurssi on täynnä, voi mahdollisille peruutuspaikoille silti ilmoittautua jonoon.

TIETOA VALMENNUSKURSSIEN SISÄLLÖISTÄ

Jos haluatte tietoja valmennuskurssien sisällöstä tai muuten keskustella adoptioon liittyvistä asioista, voitte ottaa yhteyttä adoptiokuraattori Anja Wikstedtiin, anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi, puh. 050 3782 462.

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kuukautta ennen kurssin alkamista. Mikäli peruutus tulee vähintään 2 viikkoa ennen kurssia, kurssimaksusta palautetaan 50 %. Mikäli peruutus tulee alle 2 viikkoa ennen kurssia, kurssimaksua ei palauteta. Kurssin voi perua kuluitta äkillisissä sairaustapauksissa esittämällä lääkärintodistuksen. Mikäli peruutuksen syynä on adoptioprosessin keskeytyminen ja aikaa kurssin alkamiseen on alle kuukausi, pyydämme ottamaan yhteyttä.

Annulleringsvillkor: Kursdeltagande kan annulleras kostnadsfritt senast en månad innan kursstarten. Om annulleringen sker senasta två veckor innan kursstarten återbetalas 50 % kursavgiften. Sker annulleringen senare än två veckor före kursstarten återbetalas inte kursavgiften. I akuta sjukdomsfall kan kursen annulleras kostnadsfritt genom att uppvisa läkarintyg. Ifall annulleringen sker på grund av en avbruten adoptionsprocess och tiden för kursstarten är mindre än en månad ber vi att ni tar kontakt.