10/01/2022 - , , , , , , ,

Vuosi 2022 tuo muutoksia järjestön hallitukseen, rahoitukseen ja ilmeeseen

Vaikeasta pandemiatilanteesta huolimatta aloitamme Yhteiset Lapsemme ry:ssä vuoden 2022 toiveikkaina ja rohkeasti tulevaisuuteen katsovina.

Yhteiset Lapsemme ry:n puheenjohtajana aloittaa Pekka Iivonen

Yhteiset Lapsemme ry:n syyskokous valitsi marraskuun lopussa järjestömme puheenjohtajaksi opetusneuvos emeritus Pekka Iivosen, kun toimintaamme seitsemän vuoden ajan luotsannut kansanedustaja Eva Biaudet jätti paikkansa. Yhteiset Lapsemme ry:n pitkäaikainen hallituksen jäsen Pekka Iivonen on tehnyt työuransa opetushallinnon opetuksen ja kasvatuksen kehittämistehtävissä eri koulutuksen alueilla varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. Hän on ollut mukana myös useissa kolmannen sektorin valtakunnallisissa toimijoissa.

Syyskokouksessa Yhteiset Lapsemme ry:n hallitukseen valittiin myös uutena jäsenenä 22-vuotias yrittäjä ja lastensuojelun kokemusasiantuntija Joonatan Nsukami sekä uusina varajäseninä kriisityöntekijä, luennoitsija ja pedagogi Oscar Lehtinen ja henkilöstöjohdon asiantuntija, kauppatieteilijä Tuija Lehesvirta. Molemmat heistä ovat olleet mukana toiminnassamme: Oscar on tehnyt Adoptoidun ääni -podcastia ja Tuija on toiminut adoptiovalmennuskurssien ohjaajana. 

Syyskokouksessa hyväksytty Yhteiset Lapsemme ry:n vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio on luettavissa verkkosivuillamme.

STEA mahdollistaa tukiperhetoiminnan vakiinnuttamisen

Joulukuussa julkistetun Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) vuoden 2022 avustusehdotuksen mukaan Yhteiset Lapsemme ry:n perustoiminta näyttää turvatulta. Voimme jatkaa kansainväliseen adoptioon,  rasisminvastaiseen Ole rohkea ja reilu -toimintaan sekä viestintään ja vaikuttamiseen liittyvää työtämme.  Erityisesti meitä ilahduttaa uusi kohdennettu toiminta-avustus, joka tekee mahdolliseksi vapaaehtoisen tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnan ilman huoltajaa tulleille lapsille ja nuorille vakiinnuttamisen osaksi järjestömme jatkuvaa toimintaa. 

Vuonna 2022 aloitamme lisäksi uuden alakouluille suunnatun rasisminvastaisen koulutushankkeen yhteistyössä Koulutus Elämään säätiön kanssa Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston tuella. Loppuvuodesta iloisia rahoitusuutisia saimme myös Opetushallitukselta sekä Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiöltä. Näiden rahoitusten turvin vahvistamme kotouttavaa toimintaamme sekä antirasistista vaikuttamistyötämme.

Yhteiset Lapsemme ry:n logo ja graafinen ilme uudistuvat

Yhteiset Lapsemme ry:lle on suunniteltu vuoden 2021 aikana uusi logo ja graafinen ilme, jotka otetaan käyttöön kaikessa viestinnässä vaiheittain alkuvuoden aikana. Järjestömme uuden logon ja sen kanssa käytettävän graafisen kuvituksen on suunnittelut Kathleen Diéme.

Toivotamme kaikille jäsenille, vapaaehtoisille, yhteistyökumppaneille, tukijoille ja ystäville hyvää ja menestyksellistä alkanutta vuotta 2022!

Tagit

Takaisin aihealueeseen: , , , , , , ,