Yhdessä matkalla -hanke

Yhdessä matkalla – Tukiperheestä voimaa yksintulleen nuoren kotoutumiseen -hankkeessa (2017-2021, STEA) tuetaan ilman huoltajaa maahan tulleiden alaikäisten turvapaikanhakija- ja pakolaislasten ja -nuorten sekä perheensä kanssa turvapaikanhakijana tai pakolaisena maahan tulleiden lasten kotoutumista ja hyvinvointia vapaaehtoisen tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnan keinoin. Rekrytoimme, koulutamme ja tuemme vapaaehtoisia Uudenmaan alueella.

Vapaaehtoinen tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta on tarkoitettu ilman huoltajaa maahan tulleille 12-24-vuotiaille nuorille sekä perheensä kanssa maahan muuttaneille lapsille, jotka kaipaavat elämäänsä pitkäkestoisia ihmissuhteita ja tukea kotoutumiseen.

Tarjoamme laadukasta lasten ja nuoren hyvinvointia ja sosiaalisia suhteita tukevaa vapaaehtoistoimintaa, johon kuuluu 12-tuntinen koulutus vapaaehtoisille, vapaaehtoisten monipuolinen tuki (mm. yksilöllistä tukea, työnohjausta, virkistystoiminta ja täydennyskoulutusta) sekä yksilöllistä tukea tarpeen kaikille tukisuhteen osapuolille.

Tukiperheet ja tukihenkilöt ovat tavallisia, turvallisia aikuisia ja perheitä, joilla on riittävät valmiudet maahan muuttaneen lapsen tai nuoren kohtaamiseen ja tukemiseen. Tukiperheiltä ja tukihenkilöiltä toivotaan pitkäkestoista sitoutumista toimintaan.

Koko perhe kohtaa – julkaisu

Koko perhe kohtaa -julkaisun kansikuvaTäältä voit ladata itsellesi pdf-version Koko perhe kohtaa – Lasten huomioiminen tukiperhetoiminnassa -julkaisusta.

Koko perhe kohtaa –julkaisu esittelee ilman huoltajaa alaikäisinä tulleille lapsille ja nuorille suunnattua tukiperhetoimintaa ja tukiperhetoiminnan prosessia: huomio kiinnitetään erityisesti tukiperheiden lasten huomioimiseen sekä koulutuksessa että tukiperheen toiminnassa. Julkaisussa kerrotaan myös ilman perhettään Suomessa asuvista lapsista ja nuorista kohderyhmänä. 

Tilataksesi maksuttomasti julkaisun painokappaleen (korkeintaan 2 kappaletta) itsellesi tai työyhteisöösi, lähetä sähköposti otsikolla ”Tilaan Koko perhe kohtaa -julkaisun” osoitteisiin heini.aaltonen@yhteisetlapsemme.fi ja meeri.lindroos@yhteisetlapsemme.fi

Lue blogi- ja lehtikirjoituksia tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnastamme:

Ella sai kokonaisen tukisuvun – Töölöläinen 19.9.2021 (sivulla 4)

Tukiperhe tarjoaa turvaa ja välittämistä – Kansan Uutiset 12.9.2021

Parhaimmillaan se on pysyvä ihmissuhde Suomessa – Yhteiset Lapsemme -lehti 1.2021

”Partio on upea tapa saada kontakteja” – Partio-lehti 22.2.2021

Tukiperhetoiminta avarsi erityisluokanopettaja Jenni Kervisen maailmaa – Opettaja-lehti 24.9.2020

Erään tarinan alku – Ilman huoltajaa tullut nuori saa suomalaisen tukiperheen – Yhteiset Lapsemme -lehti 2.2019

Ei anneta sen palon sammua – blogikirjoitus Lastensuojelun keskusliiton blogissa 12.3.2019

Luottamus syntyy pienistä teoista – blogikirjoitus Yhteiset Lapsemme -blogissa 6.2018

Lisää vapaaehtoisesta tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnasta Vapaaehtoiseksi-sivulla.

Yhteystiedot

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme tai haluatko hakea tukiperhettä tai tukihenkilöä asiakkuudessasi olevalle alaikäisenä ilman perhettään tulleelle lapselle tai jälkihuoltoikäiselle nuorelle tai perheensä kanssa turvapaikanhakijana tai kiintiöpakolaisena tulleelle lapselle? Ota yhteyttä meihin!

Heini Aaltonen
Hankepäällikkö
Yhdessä matkalla -hanke
Puh. 044 7211 245

Meeri Lindroos
Hankesuunnittelija
Yhdessä matkalla -hanke
Puh. 044 7211244

Kaikille eväät elämään -avustusohjelma

Yhdessä matkalla -hanke kuuluu Kaikille eväät elämään – avustusohjelmaan eriarvoisuuden vähentämiseksi, joka on STEA:n rahoittama ja Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima 3,5-vuotinen ohjelma. Ohjelma toimii vuosina 2017–2021, ja sen tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia, vähentää eriarvoisuutta ja torjua ylisukupolvista syrjäytymistä.

Ohjelma kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön Suomi 100 -avustusohjelmaan.