19/03/2019

TIEDOTE 19.3.2019 Elävä kirjasto tutustuttaa lapset monenlaisiin ihmisiin ja tarinoihin

YK:n rasisminvastaisena päivänä to 21.3.2019 Keskustakirjasto OODISSA 

Monikulttuurinen lastensuojelujärjestö Yhteiset Lapsemme ry järjestää YK:n rasisminvastaisena päivänä torstaina 21.3.2019 klo 16.30-19.00 Elävän kirjaston lapsille Keskustakirjasto Oodissa, 3. krs., Helsinki.

Elävässä kirjastossa lapset voivat tutustua moninaisista erilaisista taustoista tulevien ihmisten elämään. Elävät kirjat kertovat lapsille todenmukaisia tarinoita omasta elämästään. Kirjojen kanssa saa jutella ja niille voi esittää kysymyksiä. Lapset tutustuvat kirjoihin yhdessä vanhempiensa kanssa.

Elävässä kirjastossa on kirjoina ihmisiä, joilla on kulttuurisia juuria ja siteitä eri puolille maailmaa. Osa kirjoista on syntynyt ja kasvanut Suomessa, osa on tullut Suomeen maahanmuuttajina, adoptoituina tai turvapaikanhakijoina. Jotkut kirjoista liikkuvat Euroopassa saapuen aina muutamiksi kuukausiksi Suomeen.

Elävä kirjasto lapsille -tapahtuman avaa monikulttuuristen nuorten Elämä kädessä -teatteriryhmä upealla tanssi- ja musiikkiesityksellä. Esityksen on ohjannut Birgit Tapaninen Baltzar.

Tapahtuman aikana lapset ja nuoret saavat osallistua yhteisen moninaisuutta edistävän taideteoksen valmistamiseen. Teokseen kootaan ystävyyden viestejä rasismia ja kiusaamista vastaan.

Katso tapahtuman koko ohjelma

Taustatietoa toimittajille

Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä, joka edistää erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista. Elävässä kirjastossa lainataan paperisten kirjojen sijasta oikeita ihmisiä.

YK:n rasisminvastaista päivää vietetään maaliskuun 21. päivänä rasismin ja syrjinnän vastaisen työn edistämiseksi maailmassa. Päivä sai alkunsa Etelä-Afrikan Sharpevillen tapahtumasta 21.3.1960, missä poliisi surmasi 69 rauhanomaiseen mielenosoitukseen osallistunutta henkilöä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Irma Marttinen, viestintä- ja vaikuttamistyö, Yhteiset Lapsemme ry, puh. 050 3782 463, irma.marttinen@yhteisetlapsemme.fi.

Yhteiset Lapsemme ry edistää monikulttuuristen lasten hyvinvointia ja oikeuksia sekä tekee rasisminvastaista työtä Suomessa. Järjestö on perustettu vuonna 1988. www.yhteisetlapsemme.fi.

 

Lisää ajankohtaisia:

Yhteiset Lapsemme 1/2024: ”Rakenteellinen muutos tapahtuu pienillä teoilla”

22/03/2024

Valkoinen koulu -paneelikeskustelussa puhuttiin antirasismin edistämisestä kouluissa Teksti: Linnea HeinonenKuva: Doris Hakkarainen / Fingo, 2024 Pohjoismaiden suurimmassa opetus- ja kasvatusalan...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 1/2024: Kansainvälinen adoptiotoiminta on vaativaa työtä

13/03/2024

Teksti: Katja Mannerström Moni kansainvälisen adoption parissa toimiva taho on seurannut viime aikoina Norjan, Tanskan ja Ruotsin uutisointia liittyen kansainväliseen...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 1/2024: ”Ootko sä iloinen musta?” – Kiintymys syttyy vuorovaikutuksessa

13/03/2024

Teksti: Jenni Heinonen Yhteiset Lapsemme ry, Interpedia ja Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmä järjestivät 25.11.2023 webinaarin otsikolla Adoptioperheiden arjen työkaluja -mentalisaatio, theraplay...

Lue lisää

Teatteri-ilta Kolumbian lapsille KOM-teatterissa 3.4.2024

06/03/2024

Lämpimästi tervetuloa teatteriin ja tukemaan kolumbialaisten lasten esikoulutoimintaa Bogotassa! Myymme lippuja KOM-teatterissa esitettävään näytelmään Putoavat linnut – Tavallisia ihmisiä katastrofin...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 4/2023: Unelmien askeleet – haastattelussa tanssitaiteilija Joel Alalantela

18/01/2024

Teksti: Amanda ChalimbaKuva: Titta Toivanen “Tanssin vaikutus on parantava voima, se on moniulotteinen kokemus, jolla on tarttuva pinta omaan elämään”,...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 4/2023: Konfliktikuvat ahdistavat, mutta silmät täytyy pitää auki

11/01/2024

Teksti: Katja Mannerström Silmiemme edessä tapahtuu kauheuksia ja ihmisoikeusloukkauksia joka minuutti. Maailmassa on YK:n mukaan tällä hetkellä meneillään ainakin 32...

Lue lisää