Tyttö kirjoittaa vihkoon ja hänellä on reppu selässään. 12/08/2020 - , , , ,

Tämä on minun paikkani, tänne minä kuulun

Kaksi vuotta sitten oli yksi tähänastisen elämäni jännittävimmistä päivistä. Se oli päivä, jonka muistan vieläkin elävästi. Heräsin uudessa kotikaupungissa ihan liian monta tuntia aikaisin ja toivoin vain, että aika kuluisi nopeammin. Pitkältä tuntuvan odotuksen jälkeen kello oli vihdoin tarpeeksi paljon. Niinpä heitin hyvästit ja lähdin kävelemään kohti tuntematonta.

Määränpääni oli yksi Suomen suurimmista lukioista. Pari kuukautta aikaisemmin oli päättänyt peruskoulun alle 200 oppilaan koulussa, ja nyt olin matkalla reilusti yli tuhannen oppilaan kouluun. Aikamoinen muutos varsinkin, kun ottaa huomioon vielä sen, etten tuntenut ketään sinne mennessä. Halusin kuitenkin hakea nimenomaan tähän kyseiseen lukioon, sillä siellä oli erikoislinja, jolle pyrin, ja johon pääsinkin sisään.

Koululle saavuttuani muistan, kuinka ovella odotti toisen vuoden opiskelijoita (tutoreita), jotka ohjasivat uusia oppilaita liikuntasaliin. Kaikkien saavuttua paikalle rehtori piti avajaispuheen, ja sen jälkeen opettajat keräsivät luokkansa kasaan tutoreiden avulla. Päästyämme perille kotiluokkaan, ryhmänohjaajamme alkoi käymään läpi joitain käytännönasioita. Siitä selvittyämme alkoi esittelykierrokset ja tutustumisleikit, jotka täyttivät loppupäivän ohjelman.

Minun lisäkseni joukossa oli muutama muu oppilas, joka ei vaikuttanut tuntevan ketään.  Muuten suurin osa tiesikin jo toisena, sillä moni oli ollut samassa koulussa aiemmin. Kaikki uudet luokkakaverini vaikuttivat todella mukavilta ja yleinen ilmapiiri oli kannustava.

Vaikka uuteen paikkaan muuttaminen ja uuden koulun aloittaminen jännitti, jäi heti ensimmäisen päivän jälkeen sellainen olo, että tämä on minun paikkani ja tänne minä kuulun.

-Ada, 18

Rohkeasti ja reilusti koulussa -kampanjan 17.-24.8.2020 blogeissa kirjoittajat kertovat ensimmäisestä koulupäivästä alakoulussa, yläkoulussa, lukiossa tai ammattikoulussa. Kampanja muistuttaa kaikille lapsille ja nuorille turvallisesta ja yhdenvertaisesta koulusta. 

Takaisin aihealueeseen: , , , ,