12/08/2020 - , , ,

Oikeudenmukainen opettaja antoi vastuuta ja kasvatti itsevarmuutta

Mikkeli!

Urpolan koulu

Muistan äkkiä itseni ja suuret koulupihat, olin hämmästynyt seitsemänvuotias, joka kuuli kouluportaiden kaiun ja kenkien lämähtelyn ja tajusin äänen kuuluvan leiriohjaajalle, joka käytti hollannikkaita, ne välittivät ehdottomasti minulle tunteen, että kyseinen kenkien omistaja oli määrätietoinen, johtava, vahva ihminen, joka oli ilmeisesti sama kuin kesäkuinen leiriohjaajani ja se kyllä pelotti minua!

Olinhan joutunut nurkkaan mokattuani pahasti, kun nukkumaan mennessämme olin nauranut aivan liian kovasti suureen, suureen ääneen, johon ei tullut loppua. Joten leirin tapahtumat tulivat mieleeni ja johtaja oli kuin kuvajaisena edessäni. Ja todellakin kävi niin, että opettajan ilmestyessä esiin suuren portaiden takaa oli hän kyseinen leirin ohjaaja ja hän oli leirin pomo!

Näin jälkeenpäin ja jo pian koulun alkaessa ymmärsin, että hän oli valtavan mukava, oikeudenmukainen opettaja, joka ehdottomasti vaikutti minuun ihmisenä ja tuki minua, antaen varmuutta, uskoa itseeni.

Osa minusta, kasvustani on häneltä saatua oppia, niin koulusta kuin tavasta ottaa, omaksua asioita. Tiedän, että lasten maailma tarvitsee juuri aikaa, rakkautta, aikaa ja jälleen rakkautta sekä ohjausta monella tiellä. Tärkeä opetus opettajaltani oli myös se, että hän antoi vastuuta ja osasi myös olla ehdoton, jos ja kun sitä tarvittiin.

Koin tunteita siitä, että erilaiset polut koulumaailmassa, ystävät kietoivat minuun valtavaa tahtoa viedä eteenpäin tietoisuutta, että kaiken voi lopuksi koota kokemistaan asioista suureksi kokonaisuudeksi.

Matka kouluvuosissa jatkui ja minulle tuli ajatus, että täytyykö jotain itsestänsä pois sulkea saadakseen lisää? Vastaus on EI!

Desiree Baltzar

Rohkeasti ja reilusti koulussa -kampanjan 17.-24.8.2020 blogeissa kirjoittajat kertovat ensimmäisestä koulupäivästä alakoulussa, yläkoulussa, lukiossa tai ammattikoulussa. Kampanja muistuttaa kaikille lapsille ja nuorille turvallisesta ja yhdenvertaisesta koulusta. 

Takaisin aihealueeseen: , , ,

Lisää samasta aiheesta:

Yhteiset Lapsemme ry järjestää tukiperheitä Välimeren maista tuleville turvapaikanhakijalapsille

15/09/2020 - , , , , ,

Hallitus päätti helmikuussa ottaa vastaan yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa Välimeren maista. Suomeen on tähän mennessä saapunut yhteensä 50...

Lue lisää

“Has your tooth fallen?”

13/08/2020 - , , , ,

As a kid, I was very fascinated by the idea of going to school. I remember times when, I must...

Lue lisää

En rosa cykel

12/08/2020 - , , ,

Jag fyller den 14 augusti och just då brukar skolåret börja. Å ena sidan var jag lessen över att sommarlovet...

Lue lisää

My first day of class

12/08/2020 - , , ,

I remember the first day of school as an exciting day. I was 6 or 7, and after attending a...

Lue lisää

Ensimmäinen päivä vapaaehtoisena päiväkodissa

12/08/2020 - , , , , , ,

Minä menin Kampin päiväkotiin pitämään taidetyöpajaa samaan koulutukseen osallistuneen uuden vapaaehtoisen kanssa. Me harjoittelimme yhdessä pienryhmässä koulutuksen aikana. Meillä oli...

Lue lisää

First School Day

12/08/2020 - , , , , ,

I remember I was 7 years old when I started school. I did not sleep that night, way too excited...

Lue lisää

Tutustu toimintaamme: