31/10/2018 - , ,

Blogi 8/2018 Rauhankyyhkyjen viestejä lapsille vuoteen 2048

Yhteiset Lapsemme ry:n 30-vuotispuutarhajuhlissa 17.8.2018 pohdimme juhlavieraiden kanssa rauhaa. Pysähdyimme miettimään, mitä rauha itse kullekin tarkoittaa, miten sitä voisi edistää ja millä tavoin se näkyy Suomessa ja muualla maailmassa kolmenkymmenen vuoden päästä.

Juhlavieraat saivat miettiä seuraavia kysymyksiä: Mitä rauha minulle tarkoittaa? Millaisen lupauksen voisin itse tehdä rauhan eteen? Miltä näyttää lasten Suomi 30 vuoden päästä? Entä maailma?Millaisen toiveen, ajatuksen, idean haluaisin rauhankyyhkyn välittävän? Kenelle?

Tässä viestejä, joita kyyhkyt saivat viedäkseen vuoteen 2048:

Toivon, että suuret kriisit ja erimielisyydet ihmisten välillä saadaan ratkaistua neuvottelemalla. Nälänhätä ratkaistaan seuraavan 30 vuoden aikana ja tehdään ympäristömme kannalta kestäviä ratkaisuja.
Toivon rauhaa & Rakkautta koko maailmaan! <3 (Nimetön)

Me emme lopeta leikkimistä, koska kasvamme aikuisiksi, vaan me kasvamme aikuisiksi, koska lopetamme leikkimisen. Taivas on tehty lapsen kaltaisille, rauhaa rakastaville. Leikkimielisyys tarkoittaa sitä, että kohtaamme maailman uteliain ja avoimin silmin. (Valtteri L.)

Rauha ei ole kuin kivi; staattinen ja pysyvä. Rauha on kuin puu tai muu elävä aines; siitä on huolehdittava, annettava sille olosuhteet, joissa kukoistaa ja niin se voi kasvaa omanlaisekseen. (Helena ja Mikko)

Rauha syntyy ihmisen sisällä. (Eve)

Siedä. Anna olla. Anna tilaa. Ota tila. Jätä tilaa. (Nimetön)

Konflikti ei kasva orgaanisesti; älkööt kukaan edistäkö sitä. (Mikko K.)

Rauha on rakkautta. (Nimetön)

Ole/Olen kiltti kaikille, pienille ja isoille – tahdon nähdä lapsen hyvän, kirkkaan, kauniin kultajyvän. <3 (Aku)

Hymy on yhteinen rauhan kieli. <3 😊 (Saara M.)

Vuonna 2048 jokainen lapsi saa olla ja tuntea olevansa rakastettu, arvostettu ja hellitty ja halittu! <3 (Eva B.)

Teksti: Helena Korpela
Kuvat: Marjukka Rauhala

Takaisin aihealueeseen: , ,