24/01/2024

Yhteiset Lapsemme ry hakee suunnittelijaa antirasistiseen työhön

Oletko kiinnostunut työskentelemään antirasistisen kasvatuksen ja koulutuksen parissa? Omaatko erinomaiset kouluttamis- ja fasilitointitaidot sekä intoa ja paloa antirasistiseen lastenoikeustyöhön? Hae meidän mukavaan työyhteisöömme työkaveriksemme!

Haemme nyt Ole rohkea ja reilu -toimintaan suunnittelijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 80 % työajalla. Työ alkaa keväällä 2024 mahdollisimman pian.

Ole rohkea ja reilu -toiminta on moninaisuuden hyväksyntää ja ymmärrystä edistävää vaikuttamistyötä, johon sisältyy pienille lapsille suunnattu työpajatoiminta, maksuttomat opetusaineistot, antirasistinen koulutustoiminta sekä asiantuntijapuheenvuorot. Toiminnassa koulutetaan työpajaohjaajia fasilitoimaan rasisminvastaisia, taidelähtöisiä ja toiminnallisia työpajoja pienille lapsille. Lisäksi koulutamme lasten parissa toimivia ammattilaisia ja ammattiin opiskelevia.

Työtehtävät 

Ole rohkea ja reilu -toiminnan suunnittelijana vastaat pienille lapsille suunnatun työpajatoiminnan koordinoimisesta. Lisäksi osallistut kouluttamiseen, opetusmateriaalien kehittämiseen ja tuottamiseen sekä toiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Työnkuvaasi kuuluvat myös erilaiset antirasismin asiantuntijatehtävät ja vaikuttamistyö yhdessä työparisi kanssa.

Työtehtävät voivat vaihdella valittavan henkilön osaamisen mukaan.

Odotamme sinulta:

 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • antirasistista tietämystä ja sitoutumista
 • kouluttamiskokemusta
 • sujuvaa suullista suomen kielen taitoa (vähintään B2.2.) ja sujuvaa (B2.2.) asiatekstin kirjoittamistaitoa joko suomeksi tai englanniksi. Muu kielitaito katsotaan eduksi.
 • itsenäistä työotetta ja hyviä tiimityöskentelytaitoja 
 • mahdollisuutta tehdä satunnaisia ilta- ja viikonlopputöitä ja liikkua pääkaupunkiseudulla

Arvostamme:

 • kokemusta pienten lasten parissa toimimisesta ja järjestökentästä
 • menetelmäosaamista (esim. taidelähtöiset ja toiminnalliset menetelmät)
 • kehittävää työotetta 
 • kokemusasiantuntijuutta rasismikysymyksissä
 • viestintäosaamista

Tarjoamme sinulle:

 • yhteiskunnallisesti merkityksellisen ja monipuolisen työn
 • motivoituneen ja asiantuntevan työyhteisön tuen
 • säännöllisen työnohjauksen ja turvallisen ilmapiirin
 • Smartum-virikesetelit, työterveydenhuollon palvelut sekä vapaa-ajan vakuutuksen
 • mahdollisuuden työskennellä joustavasti niin toimistollamme Töölössä kuin etänä

Hakemukset ja työsuhteen ehdot 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi, osaamisestasi ja työ- kokemuksestasi. Liitä mukaan CV. Hakemus lähetetään osoitteeseen rekry@yhteisetlapsemme.fi viimeistään 25.2.2024. Merkitse otsikkoon Ole rohkea ja reilu -toiminnan suunnittelija.

Tehtävästä maksettava palkka on 2310–2640 e/k (80 % työaika) riippuen osaamisesta ja työkokemuksesta. Noudatamme työsuhteen ehdoissa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta, ja palkkaluokka suunnittelijan tehtävässä on G27. Arvostamme moninaisuutta ja toivomme hakijoita erilaisista taustoista. Rekrytoinnissa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua. Nykyiset tilamme eivät ole esteettömät.

Lisätietoja 

Lisätietoja tehtävästä antaa Ole rohkea ja reilu -toiminnan koordinaattori Hanna-Leena Ylönen, hanna-leena.ylonen@yhteisetlapsemme.fi tai puh. 044 721 1255. Parhaiten tavoitettavissa: ma-to klo 9–15.  

Yhteiset Lapsemme ry on Helsingissä vuonna 1988 perustettu poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton lastenoikeusjärjestö. Toimimme maahan muuttaneiden lasten, kansainvälisesti adoptoitujen lasten, etnisiin vähemmistöihin ja alkuperäiskansoihin kuuluvien lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta. Teemme antirasistista vaikuttamistyötä monilla eri tavoilla.

Lisää ajankohtaisia:

Ystävänpäivän tanssijuhla Oodissa 14.2.2024

24/01/2024

Ystävänpäivän tanssijuhla Aika: Keskiviikkona 14.2.2024 klo 18:00-19:30Paikka: Keskustakirjasto Oodi, Lastenalue, 3. krs, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki Ukrainalaisten lasten tanssiryhmä Krok kutsuu...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 4/2023: Unelmien askeleet – haastattelussa tanssitaiteilija Joel Alalantela

18/01/2024

Teksti: Amanda ChalimbaKuva: Titta Toivanen “Tanssin vaikutus on parantava voima, se on moniulotteinen kokemus, jolla on tarttuva pinta omaan elämään”,...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme esittelee antirasistisia työpajoja ja oppiaineistoja Educa-messuilla 26.-27.1.2024

17/01/2024

Yhteiset Lapsemme ry on mukana Educa-messuilla 26.-27.1.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Ständimme (6r105) löytyy Kansalaisvaikuttamisen torilta, jossa on tavattavissa 29 toimijaa, jotka...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 4/2023: Tavoitteita ja unelmia lapsen oikeuksien puolesta

10/01/2024

Henkilökuvassa Katja Mannerström Teksti: Irma MarttinenKuva: Mannerström-kotialbumi Elokuun alussa Yhteiset Lapsemme ry:n uutena toiminnanjohtajana aloitti Katja Mannerström, 39. Hän on...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 4/2023: Kansainvälisesti adoptoitujen identiteetin rakentuminen

10/01/2024

Kokemuksien moninaisuus näkyväksi Teksti: Jenni HeinonenKuva: YL-arkisto / Adoptoitujen lasten kesäleiri 2022 Nordic adoption Council (NAC) järjesti Open Day -konferenssin...

Lue lisää

Lämmin kiitos kaikille Koti Ilolan keräykseen osallistuneille!

08/01/2024

Yhteiset Lapsemme ry:n joulukeräyksen kohteena oli lastenkotimme Koti Ilola. Keräyksestä saamamme varat menevät Koti Ilolan remontointiin, joka toteutetaan vuonna 2024....

Lue lisää