30/10/2021

Keskustelua representaatioista ja rasismista kirjallisuudessa POC-lukupiriin kanssa 31.10.2021

Yhteiset Lapsemme ry on mukana Helsingin Kirjamessuilla 28.-31.10.2021 Kulttuuri-, tiede-, ja mielipidelehtiliitto Kultti ry:n osastolla 6f2. Kultin osastolla on esittelyssä Yhteiset Lapsemme -lehti.

Katso tästä keskustelun tallenne (edit. 5.11.)

Järjestämme lisäksi KULTTI-lavalla ohjelmaa:

Keskustelua reprensentaatioista ja rasismista kirjallisuudessa POC-lukupiirin kanssa

AIKA: Sunnuntaina 31.10.2021 klo 13.00-13.30
PAIKKA: Kultti-lava, Kultti ry:n osasto 6f2 Helsingin Kirjamessut

Vapaa toimittaja Alice Jäske johdattaa keskusteluun POC-lukupiirin perustajien Téri Zambranon ja Aracelis Correan kanssa. Keskustelijat kertovat lukukokemuksistaan sekä POC-lukupiirin perustamisen taustoista ja sen toiminnasta ja tarkoituksesta.  

Keskustelussa syvennytään myös representaatioihin ja rasismiin nykykirjallisuuden kentällä. Miten kirjallisuus voisi olla moninaisempaa? Miten saisimme lukea tarinoita ja löytää henkilöhahmoja, joihin useammat ei-valkoiset voisivat samaistua? Kuinka välttäisimme eurosentrisyyden?

Lopuksi Téri ja Aracelis vastaavat tärkeään kysymykseen: Minkälaisia kirjoja haluaisimme lukea seuraaville sukupolville?

KESKUSTELIJAT:

Alice Jäske on vapaa toimittaja ja kasvatustieteilijä, joka on perehtynyt antirasismin teemoihin. Hän toimii tällä hetkellä Students of Colour -opiskelijajärjestön blogin päätoimittajana ja on yksi Mixed Finns -yhteisön perustajajäsenistä. 

Aracelis Correa on POC-lukupiirin perustaja ja sisällöntuottaja. Hän on innostunut lukija, joka haluaa löytää itsensä kirjojen sivuilta. Hän on opiskellut pari vuotta sosiaalitieteitä Helsingin yliopistossa ja ollut perustamassa Students of Colour järjestöä. Tällä hetkellä hän opiskelee Lahdessa kultasepäksi, lukee ja kirjoittaa aktiivisesti itsekin.

Téri Zambrano on POC-lukupiirin perustaja ja sisällöntuottaja, aktiivinen lukija sekä 5-vuotiaan äiti. Hän on lukenut kirjallisuutta laidasta laitaan koko ikänsä ja haluaisi olla osaltaan vaikuttamassa reprsentaatioon etenkin lastenkirjojen puolella. Téri on muutenkin aktiivinen kulttuurin kentällä, opiskelee konservointia Metropoliassa ja harrastaa intohimoisesti liikuntaa.

JÄRJESTÄJÄ:

Yhteiset Lapsemme ry on lastenoikeusjärjestö, joka edistää lasten oikeuksia kulttuurisesti moninaisessa Suomessa sekä tekee antirasistista vaikuttamistyötä.

POC on englanninkielinen lyhenne sanoista people of colour. POC-termiä käytetään esimerkiksi ruskeista tai mustista ihmisistä, mutta sen merkitys on kokonaisuudessaan laajempi.

Lisää ajankohtaisia:

Haemme Ole rohkea ja reilu -työpajojen ohjaajia keikkatyöhön

16/04/2024

Etsimme motivoituneita ja sitoutuneita ohjaajia keikkatyöhön ohjaamaan Yhteiset Lapsemme ry:n Ole rohkea ja reilu -työpajoja varhaiskasvatukseen ja alakoulun 1.–2. luokille....

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 1/2024: ”Rakenteellinen muutos tapahtuu pienillä teoilla”

22/03/2024

Valkoinen koulu -paneelikeskustelussa puhuttiin antirasismin edistämisestä kouluissa Teksti: Linnea HeinonenKuva: Doris Hakkarainen / Fingo, 2024 Pohjoismaiden suurimmassa opetus- ja kasvatusalan...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 1/2024: Kansainvälinen adoptiotoiminta on vaativaa työtä

13/03/2024

Teksti: Katja Mannerström Moni kansainvälisen adoption parissa toimiva taho on seurannut viime aikoina Norjan, Tanskan ja Ruotsin uutisointia liittyen kansainväliseen...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 1/2024: ”Ootko sä iloinen musta?” – Kiintymys syttyy vuorovaikutuksessa

13/03/2024

Teksti: Jenni Heinonen Yhteiset Lapsemme ry, Interpedia ja Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmä järjestivät 25.11.2023 webinaarin otsikolla Adoptioperheiden arjen työkaluja -mentalisaatio, theraplay...

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme 4/2023 Kolumni: Rasismi lastemme kouluarjessa

06/03/2024

Teksti: Saara LoukolaKuva: Suvi Sievilä  Tutkimuksessamme neljä tutkijaa vietti vuonna 2022 satoja tunteja kuudessa yläkoulussa keskustellen ja havainnoiden, miten suomalaisissa...

Lue lisää

Tunnista, tiedosta, toimi – Rasisminvastainen ilta Oodissa 21.3.2024

05/03/2024

Mitä rasismi on? Miten tiedostaa omat ennakko-oletukset? Miten voin itse puuttua rasismiin? Tervetuloa mukaan SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin ja...

Lue lisää