16/06/2022 -

Yhteiset Lapsemme ry toivottaa kaikille hyvää ja aurinkoista kesää!

Yhteiset Lapsemme ry:n toiminta ja etätyöpisteet hiljenevät juhannuksen jälkeen heinäkuuksi, jolloin useimmat työntekijämme ovat kesälomalla. Kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä toiminnanjohtaja Markus Söderlundiin, puh. 040 762 6809. Koko henkilöstön yhteystiedot löytyvät täältä

Yhdistyksen kevätkausi on kulunut vauhdikkaasti. Olemme järjestäneet adoptioaiheisia webinaareja ja vertaistoimintaa, kouluttaneet vapaaehtoisia tukiperheitä ja tukihenkilöitä turvapaikanhakijataustaisille lapsille ja nuorille ja pitäneet Ole rohkea ja reilu -työpajoja päiväkodeissa ja kouluissa sekä Yhdessä ilman rasismia -koulutuksia alakouluikäisille lapsille. Kevään aikana Koti Ilolan kaikki asiakaspaikat ovat täyttyneet ja lastenkodissa on nyt 7 lasta ja yksi jälkihuollon asiakkaana oleva nuori.

Helmikuun loppupuolella alkanut hyökkässota Ukrainassa on vaikuttanut myös toimintaamme. Heti sodan alettua olimme mukana järjestämässä Ukrainan rauhan ja lasten puolesta -konserttia yhteistyössä Interkult Kassanda ry:n kanssa. Kevään aikana olemme aloittaneet kotouttavan vapaa-ajan toiminnan Ukrainalaiset Suomessa ry:n ylläpitämän Ukraina-keskuksen kanssa. Lapsille, nuorille ja perheille on järjestetty retkiä, taidetyöpajoja ja kerhotoimintaa. Toiminta jatkuu kesällä ja tulevana syksynä.

YK:n rasisminvastaisena päivänä järjestimme Keskustakirjasto Oodissa tapahtuman, jossa lapset tekivät rauhanmerkin ystävyyden ja välittämisen puolesta. Kevään aikana keräsimme myös tietoa rasismikokemuksista jäseniltämme, vapaaehtoisiltamme ja toiminnassamme mukana olevilta. Kyselyn kooste on julkaistu uusimmassa lehdessämme. Yhteiset Lapsemme 2/2022-lehdessä on myös useita Ukrainan tilanteeseen, pakolaisuuteen ja lapsen oikeuksiin liittyviä artikkeleita.

Viestintä- ja vaikutamistyötä olemme tehneet myös osallistumalla Lupa elää -kansalaisaloitteen tukemiseen sekä valmistamalla lausunnon kotoutumislakia koskevaan lakiehdotukseen.

Toivotamme kaikille jäsenille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille rentouttavaa ja hyvää kesää!

KUVA: Adoptiolasten päiväleiri Lapinlahden lähteellä kesäkuussa (Elina Tossavainen, 2022).

Takaisin aihealueeseen: