Vapaaehtoiseksi

Lahjoita meille arvokasta aikaasi ja osaamistasi tulemalla mukaan vapaaehtoistoimintaan. Yhteiset Lapsemme ry:n vapaaehtoisena pääset vaikuttamaan yhteiskunnalliseen asenneilmapiiriin, edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia ja oikeuksia, tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan uusia taitoja.

Vapaaehtoiset ovat Yhteiset Lapsemme ry:n toiminnalle korvaamaton voimavara.

Tarvitsemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, joten voit liittyä joukkoomme milloin vain. Tämänhetkinen vapaaehtoistoiminta sijoittuu pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle.

 

Tule mukaan – monta tapaa osallistua

Infotilaisuus uusille vapaaehtoisille

Järjestämme infotilaisuuksia vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille säännöllisesti lähi- ja etätilaisuuksina. Infossa esitellään Yhteiset Lapsemme ry:n tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa, lähialuekaveritoimintaa sekä retki- ja vapaa-ajantoimintaa.

Syksyn 2024 infotilaisuudet järjestetään seuraavasti:

 • keskiviikkona 21.8. klo 17-18 Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla
 • tiistaina 17.9. klo 17.30-18.30 etänä Teamsissa
 • tiistaina 8.10. klo 17-18 Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla
 • maanantaina 4.11. 17.30-18.30 etänä Teamsissa

Yhteiset Lapsemme ry:n toimisto sijaitsee osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11, 00260 Helsinki, 6. kerros.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen tämän linkin kautta!

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnassa pääset tukemaan ilman perhettään Suomeen tulleiden sekä perheensä kanssa maahan muuttaneiden lasten ja nuorten kotoutumista ja kotiutumista vahvistamalla heidän suomen kieltä, sosiaalisia verkostoja sekä kulttuurin ja tapojen tuntemusta viettäen merkityksellistä aikaa yhdessä. Tuettava lapsi tai nuori vierailee vapaaehtoisen tukiperheen tai tukihenkilön kotona. Lapsi tai nuori voi osallistua perheen normaaliin arkeen ja yhteiseen tekemiseen. Tukiperhe tai tukihenkilö sitoutuu lapsen tai nuoren tueksi pitkäkestoisesti ja tapaa häntä noin 2-4 kertaa kuukaudessa. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä.

Lähialuekaveritoiminta

Lähialuekaverina pääset esittelemään omaa kotiseutuasi, tapaamaan uusia ihmisiä eri taustoista ja tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden hyväksi. Lähialuekaveri tai kaveriperhe tutustuttaa maahan muuttanutta perhettä uuden kotiseutunsa ja lähiympäristönsä palveluihin ja mahdollisuuksiin. Vapaaehtoinen tapaa perhettä noin puolen vuoden ajan, kerran kuukaudessa tai useammin. Tapaamisissa voi tutustua seudun kirjastoon, kulttuuritapahtumiin, vapaa-ajan harrastuksiin, luontoon ja perhekahviloihin. Samalla maahan muuttaneiden lapsiperheiden kanssa tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin, opitaan suomen kieltä arkisissa tilanteissa ja voidaan vaikka ystävystyä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan toimintaan tästä linkistä.

Retki- ja vapaa-ajan toiminta

Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla vapaaehtoistoimintaa, olet tervetullut mukaan järjestämään yhdessä retkiä vastaanottokeskuksessa asuville turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille vanhempineen. Voit muiden vapaaehtoisten kanssa tai itsenäisesti ideoida oman retken esimerkiksi teatteriin, museoon, luontoon tai vaikkapa lähipuistoon tai kahvilaan. Kotoutumista tukevaan toimintaan voi osallistua yhden tai useamman retken verran. Lue lisää tästä linkistä.

Muu toiminta

Voit osallistua vuoden mittaan järjestämiimme tapahtumiin, juhliin, pop up -työpajoihin ja tempauksiin. Apukädet esimerkiksi askarteluun, taiteiluun, pelailuun ja leikkiin ovat aina tervetulleita. Tärkeintä on, että annat vähän aikaasi ja haluat kohdata uusia ihmisiä. Voit tulla mukaan vapaaehtoiseksi myös tapahtumiimme, kummitoimintaan, varainhankintaan tai viestintään.

Turvallisuus vapaaehtoistoiminnassamme

Yhteiset Lapsemme noudattaa kaikessa toiminnassaan turvallisemman tilan periaatteita.

Yhteiset Lapsemme huolehtii siitä, että kaikki vapaaehtoistoimintamme on lapsille ja nuorille turvallista. Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnan osalta pyydämme kaikilta ala-ikäisten kanssa säännöllisesti toimivilta vapaaehtoisiltamme suostumuksen rikostaustan selvittämiseksi (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014) sekä suostumuksen sosiaalitoimen asiakasrekisteritietojen tarkistamiseksi (Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 16 §, 2000/812).

Vapaaehtoisten tietoja säilytämme Yhteiset Lapsemme ry:n tietosuojaselosteen mukaisesti.

 

  Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen

  Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

  Mistä tehtävästä olet ensisijaisesti kiinnostunut?

  Tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaLähialuekaveritoimintaRetki- ja vapaa-ajan toimintaMuu toiminta (kerro alla mistä olet kiinnostunut)