Piirroskuva, jossa on lapsia, nuoria ja kukkia

Vapaaehtoiseksi

Lahjoita meille arvokasta aikaasi ja osaamistasi tulemalla mukaan vapaaehtoistoimintaan. Yhteiset Lapsemme ry:n vapaaehtoisena pääset vaikuttamaan yhteiskunnalliseen asenneilmapiiriin, edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia ja oikeuksia, tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan uusia taitoja.

Vapaaehtoiset ovat Yhteiset Lapsemme ry:n toiminnalle korvaamaton voimavara. Tarvitsemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, joten voit liittyä joukkoomme milloin vain. Tämänhetkinen vapaaehtoistoiminta sijoittuu pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle.

 

Tule mukaan – monta tapaa osallistua

Infotilaisuus uusille vapaaehtoisille

Tervetuloa kotoutumista tukevasta vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille tarkoitettuun infotilaisuuteen uusille vapaaehtoisille tiistaina 12.12.2023 klo 17.30-18.00. Infotilaisuudessa esitellään Yhteiset Lapsemme ry:n tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa, lähialuekaveritoimintaa sekä retki- ja vapaa-ajantoimintaa. Infotilaisuuden jälkeen olet tervetullut jäämään Yhteiset Lapsemme ry:n vapaaehtoisten pikkujouluglögeille klo 18.00-20.00. Infotilaisuus ja glögit järjestetään Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11, 00260 Helsinki, 6. kerros. Tarjoiluiden varaamiseksi toivomme ilmoittautumisia tapahtumaan tämän linkin kautta.

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnassa pääset tukemaan ilman perhettään Suomeen tulleiden sekä perheensä kanssa maahan muuttaneiden lasten ja nuorten kotoutumista ja kotiutumista vahvistamalla heidän suomen kieltä, sosiaalisia verkostoja sekä kulttuurin ja tapojen tuntemusta viettäen merkityksellistä aikaa yhdessä. Tuettava lapsi tai nuori vierailee vapaaehtoisen tukiperheen tai tukihenkilön kotona. Lapsi tai nuori voi osallistua perheen normaaliin arkeen ja yhteiseen tekemiseen. Tukiperhe tai tukihenkilö sitoutuu lapsen tai nuoren tueksi pitkäkestoisesti ja tapaa häntä noin 2-4 kertaa kuukaudessa. Lue lisätietoa ja ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä.

Lähialuekaveritoiminta

Lähialuekaverina pääset esittelemään omaa kotiseutuasi, tapaamaan uusia ihmisiä eri taustoista ja tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden hyväksi. Lähialuekaveri tai kaveriperhe tutustuttaa maahan muuttanutta perhettä uuden kotiseutunsa ja lähiympäristönsä palveluihin ja mahdollisuuksiin. Vapaaehtoinen tapaa perhettä noin 10 kertaa, jonka aikana voi tutustua vaikka kirjastoon, kulttuuritapahtumiin, vapaa-ajan harrastuksiin, luontoon ja perhekahviloihin. Samalla maahan muuttaneiden lapsiperheiden kanssa tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin, opitaan suomen kieltä arkisissa tilanteissa ja voidaan vaikka ystävystyä. Lue lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan toimintaan tästä linkistä.

Retki- ja vapaa-ajan toiminta

Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla vapaaehtoistoimintaa, olet tervetullut mukaan järjestämään yhdessä retkiä vastaanottokeskuksessa asuville turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille vanhempineen. Voit muiden vapaaehtoisten kanssa tai itsenäisesti ideoida oman retken esimerkiksi teatteriin, museoon, luontoon tai vaikkapa lähipuistoon tai kahvilaan. Kotoutumista tukevaan toimintaan voi osallistua yhden tai useamman retken verran. Lue lisätietoa tästä linkistä.

Muu toiminta

Voit osallistua vuoden mittaan järjestämiimme tapahtumiin, juhliin, pop up -työpajoihin ja tempauksiin. Apukädet esimerkiksi askarteluun, taiteiluun, pelailuun ja leikkiin ovat aina tervetulleita. Tärkeintä on, että annat vähän aikaasi ja haluat kohdata uusia ihmisiä. Voit tulla mukaan vapaaehtoiseksi myös tapahtumiimme, kummitoimintaan, varainhankintaan tai viestintään.

 

Turvallisuus vapaaehtoistoiminnassamme

Yhteiset Lapsemme noudattaa kaikessa toiminnassaan turvallisemman tilan periaatteita.

Yhteiset Lapsemme huolehtii siitä, että kaikki vapaaehtoistoimintamme on lapsille ja nuorille turvallista. Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnan osalta pyydämme kaikilta ala-ikäisten kanssa säännöllisesti toimivilta vapaaehtoisiltamme suostumuksen rikostaustan selvittämiseksi (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014) sekä suostumuksen sosiaalitoimen asiakasrekisteritietojen tarkistamiseksi (Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 16 §, 2000/812).

Vapaaehtoisten tietoja säilytämme Yhteiset Lapsemme ry:n tietosuojaseloste 18.8.2021 mukaisesti.

    Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen

    Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

    Mistä tehtävistä olet kiinnostunut?

    Tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaLähialuekaveritoimintaKotoutumista tukeva toimintaMuu toiminta (kerro alla mistä olet kiinnostunut)