Vapaaehtoinen tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta on tarkoitettu ilman huoltajaa maahan tulleille lapsille ja nuorille sekä perheensä kanssa maahan muuttaneille lapsille, jotka kaipaavat elämäänsä pitkäkestoisia ihmissuhteita ja tukea kotoutumiseen. Kohderyhmiin kuuluu noin 7-24-vuotiaita lapsia ja nuoria. Tällä hetkellä järjestämme toimintaa ilman huoltajaa tulleille lapsille ja nuorille etupäässä Uudenmaan alueella ja perheiden lapsille Helsingissä.

Tarjoamme laadukasta lasten ja nuoren hyvinvointia ja sosiaalisia suhteita tukevaa vapaaehtoistoimintaa, johon kuuluu 12-tuntinen koulutusprosessi vapaaehtoisille, vapaaehtoisten monipuolinen tuki (mm. työnohjausta, virkistystoimintaa ja täydennyskoulutusta) sekä yksilöllistä tukea tarpeen mukaan kaikille tukisuhteen osapuolille.

Tukiperheet ja tukihenkilöt ovat tavallisia, turvallisia aikuisia ja perheitä, joilla on riittävät valmiudet maahan muuttaneen lapsen tai nuoren kohtaamiseen ja tukemiseen. Tukiperheiltä ja tukihenkilöiltä toivotaan pitkäkestoista sitoutumista toimintaan.

Koko perhe kohtaa – julkaisu

Koko perhe kohtaa -julkaisun kansikuvaTäältä voit ladata itsellesi pdf-version Koko perhe kohtaa – Lasten huomioiminen tukiperhetoiminnassa -julkaisusta.

Koko perhe kohtaa –julkaisu esittelee ilman huoltajaa alaikäisinä tulleille lapsille ja nuorille suunnattua tukiperhetoimintaa ja tukiperhetoiminnan prosessia: huomio kiinnitetään erityisesti tukiperheiden lapsiin sekä koulutuksessa että tukiperheen toiminnassa. Julkaisussa kerrotaan myös ilman perhettään Suomessa asuvista lapsista ja nuorista kohderyhmänä. 

Tilataksesi maksuttomasti julkaisun painokappaleen (korkeintaan 2 kappaletta) itsellesi tai työyhteisöösi, lähetä sähköposti otsikolla ”Tilaan Koko perhe kohtaa -julkaisun” osoitteisiin heini.aaltonen@yhteisetlapsemme.fi ja meeri.lindroos@yhteisetlapsemme.fi

Lue blogi- ja lehtikirjoituksia tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnastamme:

Yksin Afganistanista Suomeen 15-vuotiaana saapuneen Azizin taival tukiperheensä kanssa alkoi elekielellä – Yle Uutiset 10.4.2023

Marjan ja Maryaman näköistä tukiperhetoimintaa – Yhteiset Lapsemme -lehti 1.2023

Ella sai kokonaisen tukisuvun – Töölöläinen 19.9.2021 (sivulla 4)

Tukiperhe tarjoaa turvaa ja välittämistä – Kansan Uutiset 12.9.2021

Parhaimmillaan se on pysyvä ihmissuhde Suomessa – Yhteiset Lapsemme -lehti 1.2021

”Partio on upea tapa saada kontakteja” – Partio-lehti 22.2.2021

Tukiperhetoiminta avarsi erityisluokanopettaja Jenni Kervisen maailmaa – Opettaja-lehti 24.9.2020

Erään tarinan alku – Ilman huoltajaa tullut nuori saa suomalaisen tukiperheen – Yhteiset Lapsemme -lehti 2.2019

Ei anneta sen palon sammua – blogikirjoitus Lastensuojelun keskusliiton blogissa 12.3.2019

Luottamus syntyy pienistä teoista – blogikirjoitus Yhteiset Lapsemme -blogissa 6.2018

Lisää vapaaehtoisesta tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnasta Vapaaehtoiseksi-sivulla.

Yhteystiedot

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme tai haluatko hakea tukiperhettä tai tukihenkilöä asiakkuudessasi olevalle alaikäisenä ilman perhettään tulleelle lapselle tai jälkihuoltoikäiselle nuorelle tai haavoittuvassa asemassa olevan maahan muuttaneen perheen lapselle? Ota yhteyttä meihin!

Heini Aaltonen
Koordinaattori
Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta
Puh. 044 7211 245

Meeri Lindroos
Suunnittelija
Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta
Puh. 044 7211244

Martina Dahm
Suunnittelija
Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta
Puh. 044 729 2033

etunimi.sukunimi@yhteisetlapsemme.fi