Lähialueet tutuksi – lähialuekaveri kotoutumisen tukena

Lähialueet tutuksi -hankkeessa (STEA 2023-2026) maahan muuttaneet lapsiperheet saavat vapaaehtoisten lähialuekavereiden ja kaveriperheiden kautta kontakteja suomalaisiin sekä Suomeen kotoutuneisiin vertaisiin, tutustuvat oman kodin lähialueeseen, siellä liikkumiseen sekä sen palveluihin ja mahdollisuuksiin.

Toiminta on suunnattu erityisesti hiljattain maahan muuttaneille lapsiperheille, jotka kaipaavat kohtaamisia uusien ihmisten kanssa kulttuuriin ja kieleen tutustuen sekä haluavat päästä tutustumaan uuden kodin lähialueeseen ja ympäristöön sekä niiden mahdollisuuksiin. Lähialuekaverin tai -perheen kanssa päästään tutustumaan oman kodin lähiympäristöön, kuten kirjastoon, museoihin, asukastaloihin, vapaa-ajan harrastuksiin ja palveluihin. Kieltä opitaan kuin huomaamatta yhteisen toiminnan lomassa eri teemojen kautta. Hankkeessa pääsee myös halutessaan osallistumaan yhdessä muiden perheiden kanssa alueellisiin perhepäiviin ja mukaan kotikaupungin yhteisille retkille.

Malli tarjoaa kaveriperhetoiminnalle rakenteen, joka tukee sekä perheiden välistä suhdetta ja kotoutumista kodin ympäristöön sekä mahdollistaa eri teemoihin tutustumisen kulttuurin, luonnon, urheilun ja yhteisen toiminnan kautta. Kaikki lähialuekaveritoiminnan vapaaehtoiset saavat kattavan koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan. Lähialuekaveriksi voi hakea joko yksin tai yhdessä esimerkiksi perheen kanssa. Hankkeen työntekijät ovat sosiaalialan ammattilaisia, jotka tarjoavat tarvittaessa tukea sekä ohjausta vapaaehtoisille ja perheille lähialuekaveriprosessin aikana.

Tervetuloa mukaan saamaan uusia mukavia kokemuksia lähialuekavereiden kanssa!

Hae mukaan Lähialuekaveriksi tai -kaveriperheeksi maahan muuttaneelle lapsiperheelle!

Tule mukaan luomaan uusia yhteisiä kohtaamisia maahan muuttaneiden lasten ja perheiden kanssa kieleen, kulttuuriin ja lähialueiden ympäristöön tutustumisen kautta. Juuri sinusta tai perheestäsi voi tulla valtavan tärkeä lähialuekaveri Suomeen muuttaneelle lapsiperheelle!

Kaikki vapaaehtoiset kaverit ja -kaveriperheet haastatellaan ja he saavat koulutuksen lähialuetoiminnan tueksi.

Syyskauden 2023 ensimmäinen koulutus järjestetään sunnuntaina 13.8.2023 Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla, os. Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11, Helsinki. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Vapaaehtoisille järjestetään myös yhteistä toimintaa sekä virkistymismahdollisuuksia hankkeen aikana. Lähialuekaveriksi voit hakea joko itse tai yhdessä perheesi kanssa. Tervetuloa mukaan!

Vapaaehtoiseksi lähialuekaveriksi voit hakeutua täältä!

Haluatko hakea itsellesi ja perheellesi omaa lähialuekaveria?

Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin, uuden kotisi alueeseen ja palveluihin, saada mukavia kohtaamisia Suomalaisen kulttuurin, ympäristön ja ihmisten kanssa sekä oppia samalla kieltä? Entä toivoisitko löytäväsi kaveriperheen alueeltasi tai vertaistukea uudessa elämän vaiheessa? Haluaisitko saada onnistumisen ja oppimisen kokemuksia sekä yhteisiä elämyksiä perheesi kanssa uudella kotiseudullasi? Tule mukaan ja löydämme sinulle ikioman lähialuekaverin tai -kaveriperheen läheltä sinua! Lähialuekaveria tai -kaveriperhettä voi hakea kuka tahansa Suomeen hiljattain muuttanut lapsiperhe, joka toivoo tukea uuteen lähialueeseen tutustumiseen ja uusia yhteisiä positiivisia kokemuksia muiden perheiden ja vertaisten kanssa lähellä kotia.

Voit hakea omaa lähialuekaveria täältä!

Hakemuksen voi täyttää myös yhdessä oman työntekijän kanssa.

Kaikkiin lähialuekaveri -hankkeeseen hakeutuneisiin valittuihin perheisiin ja vapaaehtoisiin ollaan yhteydessä puhelimitse kuukauden sisällä hakemuksen jättämisestä. Mallin koulutukset järjestetään kesän aikana ja ensimmäiset perheet pääsevät aloittamaan mallissa elokuussa 2023. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan malliin hakeneille perheille mahdollisimman pian.

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä osoitteeseen: lahialuekaveri@yhteisetlapsemme.fi