Kaksi tummaihoista lasta talvivaatteet yllään, lähikuva.

Kotoutumista tukeva toiminta

Yhteiset Lapsemme ry tarjoaa vapaa-ajan toimintaa maahan muuttaneille lapsille, nuorille ja perheille. Kerhotoimintaa järjestetään myös kulttuurisesti moninaisissa ryhmissä. Kotoutumista tukevassa vapaa-ajan toiminnassa edistetään maahan muuttaneiden lasten ja nuorten hyvää kotoutumista sekä rakennetaan ymmärrystä ja siltoja eri väestöryhmien välillä tapahtumien, retkien ja työpajojen avulla.

Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla vapaaehtoistoimintaa, tule mukaan järjestämään yhteisiä hetkiä vastaanottokeskuksessa asuvien perheiden arjessa. Olet tervetullut mukaan retkillemme, joita vapaaehtoisemme järjestävät turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille vanhempineen. Voit myös ideoida oman retken esimerkiksi teatteriin, museoon, luontoon tai vaikkapa lähipuistoon tai kahvilaan.

Lisäksi voit osallistua vuoden mittaan järjestämiimme tapahtumiin, juhliin, pop up -työpajoihin ja tempauksiin. Apukädet esimerkiksi askarteluun, taiteiluun, pelailuun ja leikkiin ovat aina tervetulleita. Tärkeintä on, että annat vähän aikaasi ja haluat kohdata uusia ihmisiä.