Kotoutumista tukeva toiminta

Kotoutumista tukeva vapaa-ajan toiminta

Yhteiset Lapsemme ry tarjoaa vapaa-ajan toimintaa maahan muuttaneille lapsille, nuorille ja perheille. Kerhotoimintaa järjestetään myös kulttuurisesti moninaisissa ryhmissä. Kotoutumista tukevassa vapaa-ajan toiminnassa edistetään maahan muuttaneiden lasten ja nuorten hyvää kotoutumista sekä rakennetaan ymmärrystä ja siltoja eri väestöryhmien välillä tapahtumien, retkien ja työpajojen avulla.

Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla vapaaehtoistoimintaa, tule mukaan järjestämään yhteisiä hetkiä vastaanottokeskuksessa asuvien perheiden arjessa. Olet tervetullut mukaan retkillemme, joita vapaaehtoisemme järjestävät turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille vanhempineen. Voit myös ideoida oman retken esimerkiksi teatteriin, museoon, luontoon tai vaikkapa lähipuistoon tai kahvilaan.

Lisäksi voit osallistua vuoden mittaan järjestämiimme tapahtumiin, juhliin, pop up -työpajoihin ja tempauksiin. Apukädet esimerkiksi askarteluun, taiteiluun, pelailuun ja leikkiin ovat aina tervetulleita. Tärkeintä on, että annat vähän aikaasi ja haluat kohdata uusia ihmisiä.

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta on tarkoitettu ilman huoltajaa maahan tulleille lapsille ja nuorille sekä perheensä kanssa maahan muuttaneille lapsille, jotka kaipaavat elämäänsä pitkäkestoisia ihmissuhteita ja tukea kotoutumiseen.

Voisitko sinä olla kauan kaivattu tukiperhe nuorelle? Lue lisää täältä!

Lähialueet tutuksi – lähialuekaveri kotoutumisen tukena -hanke

Lähialueet tutuksi -hankkeessa (STEA 2023-2026) maahan muuttaneet lapsiperheet saavat vapaaehtoisten lähialuekavereiden ja kaveriperheiden kautta kontakteja suomalaisiin ihmisiin sekä Suomeen kotoutuneisiin vertaisiin, tutustuvat oman kodin lähialueeseen, siellä liikkumiseen sekä sen palveluihin ja mahdollisuuksiin. Hankkeen työntekijöinä toimii sosiaalialan ammattilaisia, jotka tarjoavat tarvittaessa tukea sekä ohjausta vapaaehtoisille ja perheille hankkeen aikana.

Lue lisää hankkeesta täältä!

Tienoo.fi -sivusto

Perhekotoutumismallin pohjalta on kehitetty kotoutumista tukeva Tienoo.fi-mobiilisivusto. Sivusto julkaistiin elokuussa 2020. Suomeen muuttaneet saavat sivuston kautta tietoa yhteiskunnasta, löytävät lähialueen palvelut ja voivat kehittää digitaitojaan tutoriaalivideoiden avulla sekä harjoitella suomen kieltä. Sivuston kehityksessä on huomioitu luku –ja kirjoitustaidottomat maahanmuuttajat. Lue lisää täältä!

Huom! Sivustoa päivitetään syksyn 2023 aikana.