Kuvakaappaus Tienoo.fi-sivuston etusivusta.

Tienoo.fi-sivusto

Huom! Tienoo.fi -sivusto on päivityksen alla.

Tienoo.fi-mobiilisivusto kokoaa suomalaiseen arkeen tarvittavat tiedot, ohjeet ja palvelut samalle sivustolle. Sivustolta löytyy hyödyllisiä ohjevideoita, linkkejä, karttoja ja puhelinnumeroita maahan muuttaneiden kotoutumisen tueksi. Sivustoa voivat hyödyntää myös maahanmuuttajien kanssa työskentelevät kuntien työntekijät.

Tienoo.fi julkistettiin 27.8.2020 pidetyssä webinaarissa. Kohdataan kotona -hankkeessa kehitetyn perhekotoutumismallin asiakastyöskentelyjaksoilla tehtiin havaintoja siitä, mistä asioista juuri maahan tai kuntaan muuttaneet perheet tarvitsevat eniten tietoa. Sivustolle on koottu tietoa 15 eri aihealueesta: asuminen, liikenne, opiskelu, työ, viranomaispalvelut, suomalainen yhteiskunta ja laki, vapaa-aika, harrastukset, terveys, hätätilanteet, vammaisten palvelut, lapsiperheiden palvelut, nuoret, neuvontapalvelut ja ohjevideot.

Tienoo.fi-sivusto on tällä hetkellä suomeksi, englanniksi, arabiaksi, dariksi, Kongon swahiliksi, somaliksi, espanjaksi sekä ranskaksi. Tieto on helposti löydettävissä ja saavutettavissa kuva- ja äänipohjaisen navigoinnin sekä sivustolle koottujen videoiden ansiosta. Sivustoa kehitettäessä on otettu huomioon myös luku- ja kirjoitustaidottomat henkilöt.

Tienoo.fi-sivustolle on mahdollista luoda kuntien omia paikallisia versioita. Paikalliseen versioon voidaan viedä esimerkiksi tietoa kunnan harrastusmahdollisuuksista tai upottaa karttoja, joihin paikalliset neuvontapalvelut on koottu.

Tutustu Tienoo.fi-sivustoon.