Perhe kävelee tietä pitkin metsän keskellä.

Perhekotoutumismalli

Perhekotoutumismallia on kehitetty Vihdissä, Tuusulassa ja Vantaalla yhteistyössä kuntien ja kuntaan hiljattain muuttaneiden pakolaisperheiden kanssa. Mukana oli yhteensä 18 maahanmuuttajaperhettä Syyriasta, Irakista, Afganistanista, Kongosta ja Sudanista.

Perheiden kanssa työskenneltiin 2-4 kuukautta. Tapaamisia oli perheen tilanteesta riippuen 10-20 jakson aikana. Tapaamisilla tutustuttiin esimerkiksi lähialueen vapaa-ajanviettopaikkoihin, käytiin yhdessä kirjastossa tai etsittiin perheenjäsenille harrastuksia. Läpileikkaavina teemoina olivat suomen kielen ja digitaitojen opettelu sekä yhteiskuntatietämys. Tapaamisissa puhuttiin pääasiassa suomea, keskusteltiin muun muassa suomalaisista juhlapäivistä, säästä ja työelämästä sekä opeteltiin erilaisten sovellusten käyttöä puhelimella. Kaikki mukana olleet perheet kokivat hyötyneensä toiminnasta. Osallistujat myös kokivat toiminnan lisänneen hyvinvointia.

Perhekotoutumismallin tai osia siitä voi ottaa käyttöön myös muissa kunnissa. Käsikirja toimii apuna ja myös hankkeen työntekijät voivat avustaa mallin käyttöönotossa ainakin vuoden 2020 loppuun saakka.

Metropolia Ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Sajiphan Koponen ja Tuulia Simulainen tekivät hankkeelle opinnäytetyön aiheesta luontolähtöinen toiminta maahanmuuttajaperheiden kotoutumisen tukena.

Metropolia Ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Sajiphan Koponen ja Tuulia Simulainen tekivät hankkeelle opinnäytetyön aiheesta luontolähtöinen toiminta maahanmuuttajaperheiden kotoutumisen tukena. Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda opas luontoretkien järjestämistä varten maahanmuuttajaperheiden kotoutumisen tukemiseksi pääkaupunkiseudulla. Tutustu opinnäytetyöhön tästä linkistä ja Kohdataan luonnossa -oppaaseen tästä linkistä.

Tutustu toimintaamme:

Lue verkkolehteämme:

Kolmekymmentä vuotta tuloksellista yhteistyötä Boliviassa

14/05/2018 - , ,

Yhteiset Lapsemme ry viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuotta. Lähes yhtä kauan se on tehnyt kehitysyhteistyötä Boliviassa kumppanijärjestö Defensa de los Niños...

Lue lisää

Nairobi ympäri Eurooppaa

15/01/2018 - , ,

Vuosina 2013-14 Keniasta adoptoitiin lapsia eri puolille Eurooppaa. Monista perheistä tuli niin läheisiä toisilleen, että he jatkavat yhteydenpitoa edelleen. Koko...

Lue lisää

Kirjaesittely: Julmia vaihtokauppoja

15/01/2018 - , , ,

The De-kinning of First Mothers – Global Families, Inequality and Transnational Adoption Etelä-Afrikka on Suomessa suosittu adoptiokohde, joten Helsingin yliopiston...

Lue lisää