Perhekotoutumismallin ja Tienoo.fi-sivuston palvelupolku, piirroskuva.

Kohdataan kotona -hanke

Yhteiset Lapsemme ry:n Kohdataan kotona -hankkeessa  (STEA 2018-2020) on kehitetty uudenlainen perhekotoutumisen asiakastyömalli kotoutumisen tueksi maahanmuuton alkuvaiheessa. Perhekotoutumismallissa painottuvat lähialueen palveluihin tutustuminen, harrastukset, ryhmätoiminta, digitaidot, suomen kieli ja yhteiskuntatieto. Työskentelyn tavoitteena on osallisuuden ja itsenäisen toimijuuden vahvistuminen sekä sosiaalisten verkostojen laajentuminen heti maahanmuuton alkuvaiheessa. Lue lisää perhekotoutumismallista!

Perhekotoutumismallin pohjalta on kehitetty kotoutumista tukeva Tienoo.fi-mobiilisivusto. Sivusto julkaistiin elokuussa 2020. Suomeen muuttaneet saavat sivuston kautta tietoa yhteiskunnasta, löytävät lähialueen palvelut ja voivat kehittää digitaitojaan tutoriaalivideoiden avulla sekä harjoitella suomen kieltä. Sivuston kehityksessä on huomioitu luku –ja kirjoitustaidottomat maahanmuuttajat. Lue lisää Tienoo.fi-sivustosta!

Tienoo.fi-sivustoa on pilotoitu syksyn 2020 aikana Vantaalla ja Jyväskylässä. Palvelua kehitetään pilotoinnin aikana saadun palautteen perusteella. Hanke päättyy 31.12.2020. Tienoo.fi-sivuston kehittäminen jatkuu ja hankkeessa tehdyn työn pohjalta haetaan rahoitusta uudelle hankkeelle.

Lisätietoja Tienoosta antavat:

Salla Kallio
hankesuunnittelija
Puh. 044 7211 231
salla.kallio@yhteisetlapsemme.fi

Mari Purhonen
hanketyöntekijä
Puh. 044 7211 254
mari.purhonen@yhteisetlapsemme.fi

Perhekotoutumismallin ja Tienoo.fi-sivuston julkaisuwebinaarin pääset katsomaan tästä linkistä.