Lapsia koulussa opiskelemassa pulpettien äärellä.

Kummi- ja avustustoiminta

Yhteiset Lapsemme ry:n kummi- ja avustustoiminnan lähtökohtana on antaa paikallisille yhteistyökumppaneille mahdollisuus auttaa, koska heillä on asiantuntemusta ja tietoa kohdemaan olosuhteista. Työn tuloksellisuus on usein kuitenkin riippuvaista ulkomaisista avustuksista.

Yhteiset Lapsemme ry:llä on tällä hetkellä kummitoimintaa Kolumbiassa.  Kummit tukevat Por Una Sonrisa -järjestön ylläpitämää Pepe-kerhoa, jossa Bogotassa sijaitsevan köyhän El Amparon asuinalueen lapset saavat mahdollisuuden käydä esikoulua.  Kummit saavat säännöllisesti kummikirjeen, jossa kerrotaan kummikohteen, kummilapsiryhmän ja kohdemaan kuulumisista. Kummimaksuista vain pieni osa käytetään hallintokuluihin.

Yhteiset Lapsemme ry on tehnyt kehitysyhteistyötä Boliviassa 1990-luvun alusta lähtien. Hankkeillamme olemme tukeneet Defensa de Niñas y Niños internacional –järjestön toimintaa lasten ja nuorten oikeuksien puolesta tehtävässä työssä.  Pitkäaikainen yhteistyömme Boliviassa on päättynyt. Lue lisää Jaakko Lavoniuksen Yhteiset Lapsemme -lehteen kirjoittamasta artikkelista

Yhdistyksellä ei ole käynnissä olevia kehitysyhteistyöhankkeita.

Yhteiset Lapsemme ry on allekirjoittanut suomalaisten kummijärjestöjen yhdessä laatiman eettisen ohjeistuksen.