01/04/2019 - , , , ,

Jim Koskinen: Inspiroitunut vaikuttaja saa muutosta aikaan

Teksti: Jim Koskinen

Vaikuttaa voi monella eri tavalla. Kun olin ala-asteella minua kiusattiin paljon. Kiusaaminen loppui vasta, kun oma isäni tuli koululle puhumaan opettajien, rehtorin, kiusaajien ja heidän vanhempien kanssa. Isäni siis vaikutti siihen, että minua ei enää kiusattu. Isäni inspiroi minua puuttumaan kiusaamiseen ja se on näkynyt omassa vaikuttamistyössäni viimeisen kolmen vuoden aikana nuorisovaltuutettuna.

Jim Koskinen

Nuoret ovat jokaisen yhteiskunnan perusta ja kulmakivi, sillä me olemme tulevaisuus. Siksi on tärkeää, että me pääsemme vaikuttamaan omaan tulevaisuuteemme. Minä itse lähdin vaikuttamaan ja vaikuttajaksi siksi, koska haluan itse inspiroida muita omalla vaikuttamistyöllä, sekä tulla inspiroiduksi siitä, että näen muita nuoria vaikuttamassa heille tärkeisiin asioihin.

Kun aloitin 2016 Ruudin Ydinryhmässä, nykyisessä Helsingin nuorisoneuvostossa, viisas kanssavaikuttaja sanoi, että älä valita, vaan vaikuta. Tämä oli mielestäni erittäin hyvin sanottu, sillä itse olen huomannut sen, että nuoret valittavat siitä, että he ei voivat vaikuttaa ja kuten olen aikaisemmin jo todennut, vaikuttaa voi monella eri tavalla. On vain löydettävä oma tapansa vaikuttaa.

Itse rakastan musiikin kuuntelemista. Jos biisissä on voimakas sanoma ja tarina, niin se ehdottomasti vaikuttaa. Satuin eräänä päivänä selailemaan instagramia ja bongasin sieltä yhdysvaltalaisen laulajan nimeltä India Arie ja tämän biisin “What if”. Sen biisin sanoma vaikutti minuun niin, että se laittoi minut miettimään.

Jokainen teko merkitsee ja vaikuttaminen on tekoja, sanoja, taidetta, musiikkia ja kaikkea muuta. Uutiset vaikuttaa meihin, sosiaalinen media vaikuttaa nykyään ihmisiin. Sä voit ryhtyä tubettajaksi ja videoita tekemällä sä voit vaikuttaa muiden ihmisten arkeen ja mielipiteisiin. Vaikuttamisen keinoja on siis melkein loputtomiin.

Monet järjestöt, hankkeet ja yhdistykset ovat nuorille vaikuttamisen paikkoja. Esimerkiksi Familia ry:n MunDuo on kahden kulttuurin nuorille suunnattu vaikuttamisen ja olemisen paikka. Nuorten äänitoimitus Helsingissä on suunnattu niille nuorille, jotka haluavat vaikuttaa journalismin kautta. Ruutibudjetti Helsingissä tuo nuorille konkreettisen tavan vaikuttaa siihen, että mihin kaupunki käyttää rahaa.

Vaikuttaa voi siis monella eri tavalla, mutta parasta on se, että jos nuoret lähtevät vaikuttamaan, niin vaikutetaan yhdessä porukalla. Yhdessä nuoret ovat vahvempia ja vaikuttavampia. Inspiroimalla muita vaikuttamaan meistä tulee yhdessä inspiroivia vaikuttajia ja muiden inspiroiminen on mun mielestä parhain tapa vaikuttaa asioihin.

Jim Koskinen on 17-vuotias lukiolainen Munkkiniemen yhteiskoulusta ja nuori vaikuttaja Helsingistä. Hän on toiminut vuonna 2018 Helsingin nuorisoneuvoston puheenjohtajana ja vuodesta 2016 nuorisovaltuutettuna.

 

 

Takaisin aihealueeseen: , , , ,