18/10/2019 - , , ,

Kesämatkalla Inkoon saaristossa

Teksti ja kuvat: Pasi Huovinen

Yhteiset Lapsemme ry:n Monikulttuurisessa Koti Ilolassa yksi suurimpia ja odotetuimpia vuotuisia kohokohtia on päästä yhteiselle lomamatkalle kesäisin. Tänä vuonna kohteeksi valikoitui Stornäsholmenin saaren leirikeskukseen Inkoossa.

Kaikki Ilolan lapset sekä neljä ohjaajaa matkasivat ensin bussilla mantereen puolella olevaan Barölandetin satamaan, josta noustiin taksiveneen kyytiin. Vene kyyditti matkalaiset monet yllättäneellä vauhdilla saareen. Vauhdikas venematka sai viimeisenkin matkaa jännittäneen lapsen suupielen hymyyn.

Saaressa meitä odottivat hyvät majoitustilat, sauna ja moninaiset aktiviteettimahdollisuudet. Pelasimme jalkapalloa, sulkapalloa, pesäpalloa, petankia, mölkkyä. Heitimme tikkaa ja frisbeetä. Kalastettimme, meloimme ja soutelimme. Joka ilta lämpeni sauna ja rohkeimmat uskaltautuivat myös uimaan meren aaltoihin.  Meri-ilma ja monet päivän puuhat antoivat yöksi hyvät unet.

Iltaisin horisonttiin laskeva kultainen aurinko ja rauhallinen kaunis saariston luonto pysäytti meistä jokaisen sitä ihailemaan. Ympäristö antoi aiheen moniin sitä sivuaviin keskusteluihin ja pohdintoihin. Ulkomaalaistaustaisille lapsille matka avarsi käsityksiä Suomesta sekä Suomen luonnosta ja sen monipuolisuudesta.  Pohdintoihin antoi perspektiiviä myös edellisen kesän matkamme aivan pohjoisimpaan Lappiin. Yksi lapsista tiivistikin kokemansa ”Suomi on kaunis maa”.

 

Takaisin aihealueeseen: , , ,