12/08/2020 - , , , , , ,

Ensimmäinen päivä vapaaehtoisena päiväkodissa

Minä menin Kampin päiväkotiin pitämään taidetyöpajaa samaan koulutukseen osallistuneen uuden vapaaehtoisen kanssa. Me harjoittelimme yhdessä pienryhmässä koulutuksen aikana. Meillä oli aikaa tutustua toisiimme ennen työpajaa, ja se vaikutti myönteisesti meidän tiimin ilmapiiriin.

Päiväkodin maisema ja ilmapiiri olivat tuttuja itselle lastenhoitajana. Opettajat olivat laittaneet työpajassa tarvittavat materiaalit pöydälle etukäteen, niin valmistautuminen sujui hyvin henkilökunnan avustuksella. Silti minua jännitti kovasti!  Teema on erittäin koskettava jollekulle. En voinut kuvitella millaisia kysymyksiä voisi tulla lasten suusta ja millaista keskustelua se voisi herättää heissä. Koulutus oli mielenkiintoinen ja vastasi oikein hyvin sitä, mitä haluaisin oppia kuten työpajan aikana tarvittavia hyödyllisiä tekniikoita. Edellisenä päivänä pohdin kotona, mitä monikulttuurisuus merkitsee itselle ylipäätänsä ja miksi haluan keskustella juuri tästä lasten kanssa.

Työpajapäivänä näin toista vapaaehtoista päiväkodin pääovien edessä. Vaihtelimme kuulumisia hetkeksi, ja menimme heti sisään.  Päiväkodin henkilökunta oli ystävällinen ja auttoi hyvin meitä alusta asti. He ovat tilanneet työpajoja aikaisemmin Yhteiset Lapsemme ry:ltä. Heillä on hyvin positiivisia kokemuksia aiemmista työpajoista. Työpajan aikana henkilökunta kannusti lapsia kertomaan omia mielipiteitä rohkeasti ja osallistumaan aktiivisesti. Me voimme keskittyä vain työpajan etenemiseen. Meidän ensimmäinen työpaja sujui hyvin henkilökunnan avustuksen ansioista.

Aika meni todella nopeasti. Jokaikisessä keskustelussa toimintojen välillä lapsilla oli paljon asiaa!

Työpajan jälkeen lasten joustava ja luova ajattelu mietityttivät minua uudestaan, mikä on monikulttuurisuus? Minussa heräsi innostus pitämään uudestaan työpajaa, ja katsomaan miten toiset lapset reagoivat ja kuuntelemaan miten he ajattelevat. Minulla ei ole opetettavaa, vaan opin aina uskomattoman paljon!

Chisato 

Rohkeasti ja reilusti koulussa -kampanjan 17.-24.8.2020 blogeissa kirjoittajat kertovat ensimmäisestä koulupäivästä alakoulussa, yläkoulussa, lukiossa tai ammattikoulussa. Kampanja muistuttaa kaikille lapsille ja nuorille turvallisesta ja yhdenvertaisesta koulusta. 

Takaisin aihealueeseen: , , , , , ,

Lisää samasta aiheesta:

Kolumbialaisia lapsia nurmikolla syömässä välipalaa.

Koronakriisi horjuttaa kaikista köyhimpien tilannetta Kolumbiassa

23/10/2020 - , , , ,

Teksti: Hanna-Leena Ylönen Koronaepidemia saavutti Etelä-Amerikan maaliskuussa 2020. Kriisi iski erityisen voimakkaasti mantereen suurkaupunkeihin kuten Kolumbian pääkaupunkiin Bogotaan. Lokakuun 20....

Lue lisää

Yhteiset Lapsemme ry järjestää tukiperheitä Välimeren maista tuleville turvapaikanhakijalapsille

15/09/2020 - , , , , ,

Hallitus päätti helmikuussa ottaa vastaan yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa Välimeren maista. Suomeen on tähän mennessä saapunut yhteensä 50...

Lue lisää

“Has your tooth fallen?”

13/08/2020 - , , , ,

As a kid, I was very fascinated by the idea of going to school. I remember times when, I must...

Lue lisää

En rosa cykel

12/08/2020 - , , ,

Jag fyller den 14 augusti och just då brukar skolåret börja. Å ena sidan var jag lessen över att sommarlovet...

Lue lisää

Oikeudenmukainen opettaja antoi vastuuta ja kasvatti itsevarmuutta

12/08/2020 - , , ,

Mikkeli! Urpolan koulu Muistan äkkiä itseni ja suuret koulupihat, olin hämmästynyt seitsemänvuotias, joka kuuli kouluportaiden kaiun ja kenkien lämähtelyn ja tajusin...

Lue lisää

My first day of class

12/08/2020 - , , ,

I remember the first day of school as an exciting day. I was 6 or 7, and after attending a...

Lue lisää

Tutustu toimintaamme: