30/03/2019 - , , , , ,

Ahmad Hosseini: ”Hei nuori, minkälainen ihminen haluat olla isona?”

Sen ratkaisevat tämän päivän asenteesi, ajattelutapasi ja tekosi!

Teksti: Ahmad Hosseini

Pienestä saakka minun piti tehdä töitä opiskelujen ohella, jotta olisi varaa menoihin. Huolimatta turvallisuustilanteesta.

Mutta minulla oli samoin kuin tavallisella lapsella myös omat unelmani. Joista en voinut huonon tilanteen vuoksi puhua ääneen. Jos olisin puhunut niistä, varmaan kuulijat olisivat nauraneet, että tavallinen poika ja noin iso unelma eivät sovi yhteen. Minun piti hyväksyä tilanne ja pitää unelmani mielessä, etteivät ne unohtuisi. Uskoin siihen, että jos minä olen unelmieni veroinen, niin jossain vaiheessa tulen saavuttamaan ne. Toivo säilyi, ja uskoin jumalan antavan ne minulle.

Ahmad Hosseini, 2019.

Unelmani oli ja on edelleen, että olisin historiallinen henkilö, joka jättää positiivisen jäljen ihmiskuntaan. Aluksi ajattelin, että sellaiset teot vaativat sankarin taitoja ja voimia.

Mutta loppujen lopuksi tajusin, että tavalliset ihmiset tekevät sankarin tekoja.

Viime vuosiin on sisältynyt dramaattisia tilanteita. Olen nähnyt järkyttäviä tilanteita, joista kumminkin pääsin yli ja opin niistä paljon asioita. Elämässä on haasteita mutta ei ongelmia – me ihmiset luomme ongelmia ja meidän pitää myös oppia ratkaisemaan ne.

Jos kysyt, mistä saan innostuksen lähteä vaikuttamaan

Minun vahvuuteni on se, että olen maahanmuuttaja (Mamu = nähnyt iloa ja surua ympäri maailmaa). Lisäksi elän tässä ja nyt haasteiden keskellä. Minusta tuntuu siltä, että olen näistä kaikista vastuussa. On asioita, jotka pyörivät päässäni ja joiden eteen minun on pakko tehdä töitä, muun muassa oma henkilökohtainen elämä, unelmat ja tulevaisuus, uudessa maassa kaukana perheestä oleminen ja arjen haasteet, perheen turvallisuus- ja taloustilanne kotimaassa sekä maailman tilanne. Mutta jokaisesta haasteesta saan energiaa ja tunnen vahvistuvani.

On olemassa sanonta, että vahva ihminen kohtaa enemmän haasteita.

Haluan auttaa ja muuttaa maailmaa. Haluan auttaa niitä lapsia ja naisia, jotka ovat hädässä ja tarvitsevat apua välittömästi. Haluan auttaa niitä vanhempia, jotka kuolemaan saakka tekevät raskasta työtä huolehtiakseen lapsistaan, koska heillä ei ole muuta vaihtoehtoa.

Haluan tehdä sen eteen jotain, että kenenkään ei tarvitsisi jättää perhettään ja kotimaataan ja paeta itse päästäkseen turvaan. Haluan seistä heikompien puolella ja taistella niitä vastaan, jotka pilaavat muiden ihmisten elämää parantaakseen omaa asemaansa. Koen onnistuneeni tässä, koska meitä on paljon, jotka ajavat samoja arvoja.

Jotta nämä asiat toteutuisivat

On jatkettava eteenpäin, enkä saa antaa periksi. Edessäpäin odottaa iloisia päiviä, joita kohti on kuljettava.

Seuraavat periatteet ovat minulle tärkeitä, ja pidän niistä kiinni:

  1. Jokainen kohtaaminen jättää jälkensä.
  2. On vain tämä päivä, mutta uskon myös tulevaisuuteen.
  3. Jos en minä, niin kuka muu? Jos ei nyt, milloin?
  4. Pienillä teoilla tehdään isoja muutoksia.
  5. Jotta voisit auttaa muita ei välttämättä tarvitse olla miljonääri, vaan riittää kun on empaattinen ja tekee asiat sydämestä.
  6. Vanhempien, perheen, ystävien ja muiden ihmisten auttaminen ilman mitään palkkiota – ihminen on ihmistä varten.

Ahmad Hosseini on kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelija, vuoden 2018 pakolaismies ja ihmisoikeusaktivisti mm. Wee See You.n yhdistyksessä. Hän on tullut Afganistanista alaikäisenä hakemaan turvaa Suomesta. 

 

 

Takaisin aihealueeseen: , , , , ,