Rasisminvastaisia värikkäitä kylttejä.

Rohkea ja reilu kaupunki -opetusaineisto

Rohkea ja reilu kaupunki -opetusaineisto pohjautuu kolmen videon sarjaan, joka on kuvattu keväällä 2020 Yhteiset Lapsemme ry:n järjestämässä kylttityöpajassa. Työpajassa valmistettiin mielenilmaisukylttejä, joiden tavoitteena on nostaa esille tietoisuutta rasismista sekä esittää toiveita kanssamatkustajille julkisessa liikenteessä.

Videot, kyltit ja niiden kannanotot, sekä niiden ympärille valmistettu Rohkea ja reilu kaupunki -tehtäväpaketti, ottavat kantaa rasismiin ja antavat vinkkejä siihen puuttumiseen. Osallistavien tehtävien avulla nuoret pääsevät pohtimaan, kenelle kaupunki tai koulu on turvallinen ja miltä suomalaisuus näyttää, sekä miten yhteiskuntaan voi vaikuttaa ja miten välittämistä voi osoittaa eri tilanteissa.

Rohkea ja reilu kaupunki -aineisto sopii erityisesti yläkoulujen käyttöön 7.–9.-luokkalaisille. Tehtävät soveltuvat käytettäviksi esimerkiksi yhteiskuntaopin, äidinkielen, uskonnon, elämänkatsomustiedon tai kuvaamataidon tunneilla.

Rohkea ja reilu kaupunki -aineiston voit tilata myös sähköpostilla: pajatoiminta@yhteisetlapsemme.fi.

Aineistoon kuuluvat videot löytyvät Yhteiset Lapsemme ry:n YouTube-kanavalta:

Video 1 Ole rohkea ja reilu – Uskalla välittää!

Video 2 Hymyillään, välitetään yhdessä

Video 3 Puutu rasismiin, ole esimerkkinä

Video 4 Rohkea ja reilu kaupunki

Arvostamme palautetta, jonka avulla voimme kehittää opetusmateriaalejamme. Käytettyäsi materiaalejamme ryhmäsi kanssa, täytäthän palautelomakkeen.