Vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiseksi

Lahjoita meille arvokasta aikaasi ja osaamistasi ja tule mukaan vapaaehtoistoimintaan. Yhteiset Lapsemme ry:n vapaaehtoisena pääset vaikuttamaan yhteiskunnalliseen asenneilmapiiriin, edistämään monikulttuuristen lasten ja nuorten asemaa, ohjaamaan lapsi- ja nuorisoryhmiä, tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan uusia taitoja.

Vapaaehtoiset ovat Yhteiset Lapsemme ry:n toiminnalle korvaamaton voimavara. Tarvitsemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, joten voit liittyä joukkoomme milloin vain.

Tule mukaan – monta tapaa osallistua

Ole rohkea ja reilu -ohjaajaksi

Ole rohkea ja reilu -ohjaajana edistät moninaisuuden arvostusta sekä vahvistat puuttumisen ja välittämisen taitoja. Pääset ohjaamaan lapsi- ja nuorisoryhmiä ja vaikuttamaan asenneilmapiiriin. Koulutamme vapaaehtoisia ohjaamaan Ole rohkea ja reilu -työpajoja, joissa käsitellään moninaisuutta, rasismia ja siihen puuttumista, ystävyyttä sekä välittämistä. Vapaaehtoiset ohjaavat työpajoja pareittain päiväkodeissa, kouluissa ja vapaa-ajan ryhmissä. Työpajoissa hyödynnetään taidelähtöisiä ja toiminnallisia menetelmiä, kuten draamaa, liikettä sekä piirtämistä ja askartelua. Vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja, vaan ohjaaminen onnistuu kaikilta.

Ole rohkea ja reilu -ohjaajan pitää olla yli 16-vuotias ja sitoutunut edistämään moninaisuuden arvostusta sekä rasisminvastaisuutta. Toivomme Ole rohkea ja reilu -ohjaajiksi eri-ikäisä ja erilaisista taustoista tulevia vapaaehtoisia, joilla on mahdollisuus ohjata työpajoja päiväaikaan. Vapaaehtoinen voi itse määrittää, kuinka usein hän on käytettävissä ja ohjaako hän lasten vai nuorten työpajoja.

Kerho-ohjaajaksi

Kerho-ohjaajana suunnittelet ja ohjaat yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa viikoittaisia kerhoja monikulttuurisille lapsille ja nuorille. Pääset tukemaan lasten ja nuorten kotoutumista tarjoamalla heille aktiviteetteja, kontakteja ja vahvistamalla heidän kielitaitoaan. Kerhot kokoontuvat viikoittain, mutta voit osallistua niin usein kuin sinulle sopii, kuitenkin vähintään kerran kuussa.

Vapaaehtoiset kokoontuvat säännöllisesti tapaamaan toisiaan ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Jokaisessa ryhmässä on vähintään yksi vastuuvapaaehtoinen, joka pitää yhteyttä vastaanottokeskuksen, kerhon muiden osallistujien ja vapaaehtoisten välillä. Edellytämme kerho-ohjaajilta vähintään 16 vuoden ikää ja suostumusta rikostaustan tarkistamiseen.

Retkille ja tapahtumiin

Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla vapaaehtoistoimintaa, osallistu mukaan retkillemme, joita vapaaehtoisemme järjestävät turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille. Voit myös ideoida oman retken esimerkiksi teatteriin, museoon, metsään tai vaikkapa lähipuistoon tai kahvilaan. Tärkeintä on, että annat vähän aikaasi ja haluat kohdata uusia ihmisiä.

Voit tulla mukaan vapaaehtoiseksi myös tapahtumiimme, kummi- ja kehitysyhteistyöhön, varainhankintaan tai viestintään.

Turvallisuus vapaaehtoistoiminnassamme

Yhteiset Lapsemme huolehtii siitä, että kaikki vapaaehtoistoimintamme on lapsille ja nuorille turvallista. Tulemme pyytämään kaikilta ala-ikäisten kanssa säännöllisesti toimivilta vapaaehtoisiltamme suostumuksen rikostaustan selvittämiseksi (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014). Lisäksi edellytämme kaikilta vapaaehtoisiltamme sitoutumista turvallisuusohjeisiimme.

Lisätietoja: Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Marjukka Rauhala, puh. 044 7211 250 tai marjukka.rauhala@yhteisetlapsemme.fi

Vapaaehtoistoiminnan rekisterin tietosuojaseloste

Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessäMistä tehtävistä olet kiinnostunut?

Ole rohkea ja reilu -työpajatKotouttava kerhotoimintaRetket turvapaikanhakijaperheille ja -nuorilleTukiperhe- ja tukihenkilötoimintaTapahtumatMuu vapaaehtoistoiminta

Jaa sosiaalisessa mediassa:
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Tutustu toimintaamme:

Lue verkkolehteämme:

Vapaaehtoistyö

Retket tuovat iloa ja vaihtelua turvapaikanhakijaperheille

18/04/2017 -

Viime vuoden aikana Suomeen saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita, joista monet olivat myös lapsia. Kotinsa ja kaiken tavaransa menettäneiden lapsien iloksi Puuhakassi...

Lue lisää

Yritysvastuu ja ihmisoikeudet puhuttivat kevätseminaarissa

13/06/2017 - , ,

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS järjesti toukokuun 16. päivä 2017 Yritysvastuu ja ihmisoikeudet -kevätseminaarin. Puhujia ja panelisteja seminaariin oli saapunut Suomen lisäksi...

Lue lisää

Hetki elämää

Hetki elämää yhteisten lastemme kanssa Scaramangásin pakolaisleirillä

18/04/2017 -

Viime vuodenvaihteessa olin ensimmäistä kertaa pari viikkoa vapaaehtoisena Kreikan Lesvoksella norjalaisen Dråpen i havet – vapaaehtoisjärjestön mukana. Tehtävämme oli tähystää...

Lue lisää