Monikulttuurinen perhekeskus

Monikulttuurinen perhekeskus tarjoaa perhetukipalveluita ensisijaisesti venäjänkielisille ja kaksikielisille (suomi-venäjä) lapsiperheille. Toimintamme tavoitteena edistää monikulttuuristen lapsiperheiden hyvinvointia ja tukea kotoutumista. Venäjänkielinen moniammatillinen henkilökuntamme auttaa lasten kasvatukseen ja kehitykseen sekä perhe-elämään liittyvissä pulmatilanteissa. Työskentely perustuu yksilölliseen tuen tarpeen arviointiin ja yhteistyöhön perheen arkeen kuuluvan verkoston sekä tarvittaessa myös muiden läheisten kanssa.

Monikulttuurisen perhekeskuksen palveluita ovat:

 • varhaisen tuen palvelut
 • perheterapiapalvelut
 • psykoterapia

Varhaisen tuen palvelut on tarkoitettu perheiden avuksi heidän arjessaan ja esimerkiksi lapsen koulunkäynnin tueksi. Varhaisen tuen palvelut ovat maksuttomia helsinkiläisille monikulttuurisille lapsiperheille. Muiden kuntien asukkaille palvelut ovat maksullisia.

Monikulttuurinen perhevalmennus syksy 2015

Järjestämme yhteistyössä Helsingin kaupungin äitiys- ja lastenneuvoloiden kanssa monikulttuurista perhevalmennusta ensimmäistä lastaan tai ensimmäistä Suomessa syntyvää lastaan odottaville monikulttuurisille perheille. Perhevalmennusta annetaan ensisijaisesti suomen ja venäjän kielellä mutta tarvittaessa käytetään myös englannin ja espanjan kieltä.

Uusi perhevalmennus alkaa 29. syyskuuta ja se koostuu 8 temaattisesta tapaamisesta, joista neljä on ennen lapsen syntymää ja neljä lapsen syntymän jälkeen. Tapaamiset pidetään Monikulttuurisen perhekeskuksen tiloissa osoitteessa Mustankivenraitti 7, Helsinki (metro Vuosaari).

Ohjaajina toimivat Viveka Vuoristo, kätilö, terveydenhoitaja, Kristina Vagner, terveydenhoitaja, Vuosaaren äitiys- ja lastenneuvola, Ella Lazareva, johtaja, psykoterapeutti, Monikulttuurinen perhekeskus.

Ilmoittautumiset 25.9 mennessä Ella Lazareva, 050 3782461, ella.lazareva@yhteisetlapsemme.fi. Lämpimästi tervetuloa!

Многокультурный семейный центр организации Наши общие дети совместно с женскими консультациями г. Хельсинки в четвертый раз организуют многокультурный курс по подготовке к родам и родительству для семей, ожидающих рождение первого ребенка и для семей, готовящимся к родам в Финляндии в первый раз. Курс проходит на финском и русском языках, при необходимости используется английский и испанский языки.

Курс проводят: Вивека Вуористо, акушер, медсестра, Кристина Вагнер, медсестра, Женская и детская консультация г. Хельсинки, Элла Лазарева, директор, психотерапевт, Многокультурный семейный центр.

Курс начнется 29 сентября и будет состоять из 8 тематических встреч: 4 встречи- до рождения ребенка и 4 встречи- после рождения ребенка.Место проведения встреч: Многокультурный семейный центр, Mustankivenraitti 7, Хельсинки (метро Vuosaari)

Дополнительная информация и запись на курс до 25 сентября: Элла Лазарева 050 3782461, ella.lazareva@yhteisetlapsemme.fi

Добро пожаловать!

Syksyn uusi perhevalmennusryhmä kokoontuu: 

29. syyskuuta klo 15.15- 17.00 Synnytys
27. lokakuuta klo 15.15 -17.00 Syntymän jälkeen
24. marraskuuta klo 17.00 -19.00 Vauvan fyysinen kehitys
8. joulukuuta klo 17.00 – 19.00 Parisuhde

29 сентября с 15.00 до 17.00 Роды
27 октября с 15.00 до 17.00 Послеродовой период
24 ноября с 17.00 до 19.00 Физическое развитие новорожденных
8 декабря с 17.00 до 19.00 Супружеские отношения

Varhaisen tuen palveluita ovat:

 • yksilö- ja perhetapaamiset
 • perhetyö asiakkaitten kotona (myös lastensuojelun asiakkaana oleville perheille)
 • äiti – lapsi – kerho
 • perhekahvila
 • tukihenkilötoiminta
 • kesätukiohjelma
 • erilaiset perhetapahtumat

Perheterapeuttisia palveluja (yksilöterapia ja vanhempien ryhmäterapia) voidaan käyttää esimerkiksi perheen lastensuojeluprosessien tukena. Palvelutarve arvioidaan ja käytettävät palvelut sovitaan yhteisesti perheen ja lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa. Perheterapiapalvelut ovat maksullisia. Palvelujen tilaajana ja maksajana on kunnan lastensuojelu.

Monikulttuurinen perhekeskus tarjoaa myös venäjänkielisiä psykoterapiapalveluita (psykoterapeutti Ella Lazareva):

 • ratkaisukeskeinen pitkäkestoinen yksilöterapia
 • pari- ja/tai perheterapia pitkäkestoisena

Monikulttuurinen perhekeskus on osa Yhteiset Lapsemme ry:n toimintaa. Se on perustettu vuonna 2003 Raha-automaattiyhdistyksen ja Helsingin kaupungin tuella.

Yhteystiedot

Mustankivenraitti 7, 00980 Helsinki (Vuosaari)
Perhekeskuksen johtaja, psykoterapeutti Ella Lazareva, puh. 050 378 2461

Kiireellisessä tilanteessa voit olla yhteydessä myös oman kuntasi sosiaalivirastoon:
В срочной ситуации можно связаться с городской социальной службой:

Helsinki:
Yleisneuvonta 09-310 11 111
Sosiaalipäivystys 020 696 006
Espoo:
Sosiaali- ja kriisipäivystys 09-816 42 439
Vantaa:
Päivystävä sosiaalityöntekijä 09-83 911 (vaihde)
Sosiaali- ja kriisipäivystys 09-839 24 005

Tietoa suomalaisesta lastensuojelusta seitsemällä eri kielellä (arabia, kurdi, persia, venäjä, somali ja suomi) löytyy Lastensuojeluinfo.) Aineisto on mahdollista myös kuunnella.