FI SV
Ajankohtaista adoptioasiaa

Ajankohtaista adoptioasiaa

Murrosikäisten adoptionuorten vanhempien ryhmä keväällä 2017

Murrosikäisten adoptionuorten vanhempien ryhmässä käsittelemme mm. irti päästämistä, yhteyden tunteen vahvistamista, luottamusta, vapautta, omaa tahtoa ja suuntaa sekä vuorovaikutustaitoja ja kielen merkitystä. Ryhmään voi osallistua kerran tai useammin.

Ryhmän tapaamiset ovat kerran kuukaudessa Yhteiset Lapsemme ry:n keskustoimistolla (os. Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11, Helsinki) klo 17.00 -20.00. Ryhmään otetaan korkeintaan kahdeksan osallistujaa.

Ilmoittautumiset:
anja.wikstedt(a)yhteisetlapsemme.fi. Osallistumismaksu on 45 €/hlö/kerta (sisältää kahvi- ja teetarjoilun).

Kevätkauden viimeinen tapaaminen:
7.6. Pelkoa ja rohkeutta.

Syyskauden tapaamiset ilmoitetaan kesäkuun aikana.

Ohjaajat: Jaana Ovaska, yhteistyö- ja tunnevalmentaja, NLP Trainer ja Anja Wikstedt, adoptiokuraattori. Molemmilla on kokemusta adoptiovanhemmuudesta ja adoptiovalmennuskurssien ohjaamisesta.

Lisätietoja: Jaana Ovaska, jaana.ovaska@traintree.fi, 040 570 1346 ja Anja Wikstedt, anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi, 050 378 2462.

Nordic Adoption Councilin (NAC) konferenssi Helsingissä 29.9.2017

Suomi isännöi tänä vuonna Pohjoismaisen Adoptioneuvoston (NAC:n) kokousta, jonka yhteydessä järjestetään kaikille avoin Open Day –konferenssi perjantaina 29.9.2017 Helsingissä Klaus K –hotellin Rake –salissa. Konferenssin sisällöstä ja järjestelyistä vastaavat NAC:n hallitus yhdessä NAC:n suomalaisten jäsenjärjestöjen, Interpedian, Pelastakaa Lapset ry:n, Helsingin kaupungin sekä Adoptioperheet ry:n kanssa.

Open Day -konferenssipäivä on suunnattu adoptio- ja lastensuojelutyön ammattilaisille, adoptoiduille ja adoptiovanhemmille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Tämän vuoden konferenssin teemana ovat  ”Current Phenomena in Intercountry Adoptions” ja puhujina on alan asiantuntijoita sekä Suomesta että muista maista. Konferenssikieli on englanti.

Konferenssin alustava ohjelma ja kutsukirje. Lisätietoja NAC:sta

Ilmoittautumislomake ja lisätiedot täältä. Ilmoittautuminen jatkuu 21.8.2017 asti.  Ilmoittautumisia koskeviin kysymyksiin vastaa: minna.ala-orvola(at)interpedia.fi sekä adoptio(at)interpedia.fi

Osallistumismaksu päivän konferenssiin on 110 €/ hlö ruokailuineen ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa päivittämään ja syventämään tietoja adoptioista, keskustelemaan ja verkostoitumaan sekä tapaamaan adoptiotoimijoita Pohjoismaista!

ADOPTIOKERHOT

Turun seudun perhekerho

Turun seudun adoptioperhekerho kokoontuu lauantaisin klo 10-12 Perhetalo Heidekenissa, Markatin tiloissa, os. Sepänkatu 3, Turku. Syyskauden 2017 tapaamiset ovat 12.8., 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12.

Turun seudun äitiryhmä

Turun seudun äitiryhmä kokoontuu lauantaisin Cafe Artissa klo 10-12 (Läntinen Rantakatu 5, erillinen kabinetti).

Lisätietoja antaa Minna Vironmäki, minna.vironmaki(a)puheterapeutti.fi. Toiminta järjestetään yhteistyössä Adoptioperheet ry:n kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Tutustu toimintaamme:

Lue verkkolehteämme:

Vapaaehtoistyö

Retket tuovat iloa ja vaihtelua turvapaikanhakijaperheille

18/04/2017 -

Viime vuoden aikana Suomeen saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita, joista monet olivat myös lapsia. Kotinsa ja kaiken tavaransa menettäneiden lapsien iloksi Puuhakassi...

Lue lisää

Maailman ihanimmat pojat

16/05/2017 - , , ,

Pirre Toikkasen valokuvissa näkyy dialoginen ja vahvistava kohtaaminen yksin Suomeen tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden kanssa. Nuorten unelmat ja liian usein piiloon...

Lue lisää

Adoptio

”Miten kaks valkosta voi pitää kahta tummaa lasta?”

18/04/2017 -

Tämän kysymyksen Kolumbiasta adoptoitu tyttäreni esitti isälleen 4-vuotiaana. Isä taisi vastata: ”Ihan hyvin, meille kävisi vaikka olisitte vihreitä.” Tästä tilanteesta...

Lue lisää