FI SV
Ajankohtaista adoptioasiaa

Ajankohtaista adoptioasiaa

Murrosikäisten adoptionuorten vanhempien ryhmä syksyllä 2017

Murrosikäisten adoptionuorten vanhempien ryhmässä käsittelemme mm. irti päästämistä, yhteyden tunteen vahvistamista, luottamusta, vapautta, omaa tahtoa ja suuntaa sekä vuorovaikutustaitoja ja kielen merkitystä. Ryhmään voi osallistua kerran tai useammin.

Ryhmän tapaamiset ovat kerran kuukaudessa Yhteiset Lapsemme ry:n keskustoimistolla (os. Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11, Helsinki) klo 17.00 -20.00. Ryhmään otetaan korkeintaan kahdeksan osallistujaa.

Ilmoittautumiset:
anja.wikstedt(a)yhteisetlapsemme.fi. Osallistumismaksu on 45 €/hlö/kerta (sisältää kahvi- ja teetarjoilun).

Syyskauden tapaamiset (teemat ilmoitetaan myöhemmin):
13.9., 11.10., 8.11. ja 13.12. klo 17-20.

Ohjaajat: Jaana Ovaska, yhteistyö- ja tunnevalmentaja, NLP Trainer ja Anja Wikstedt, adoptiokuraattori. Molemmilla on kokemusta adoptiovanhemmuudesta ja adoptiovalmennuskurssien ohjaamisesta.

Lisätietoja: Jaana Ovaska, jaana.ovaska@traintree.fi, 040 570 1346 ja Anja Wikstedt, anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi, 050 378 2462.

Nordic Adoption Councilin (NAC) konferenssi Helsingissä 29.9.2017

Suomi isännöi tänä vuonna Pohjoismaisen Adoptioneuvoston (NAC:n) kokousta, jonka yhteydessä järjestetään kaikille avoin Open Day –konferenssi perjantaina 29.9.2017 Helsingissä Klaus K –hotellin Rake –salissa. Konferenssin sisällöstä ja järjestelyistä vastaavat NAC:n hallitus yhdessä NAC:n suomalaisten jäsenjärjestöjen, Interpedian, Pelastakaa Lapset ry:n, Helsingin kaupungin sekä Adoptioperheet ry:n kanssa.

Open Day -konferenssipäivä on suunnattu adoptio- ja lastensuojelutyön ammattilaisille, adoptoiduille ja adoptiovanhemmille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Tämän vuoden konferenssin teemana ovat  ”Current Phenomena in Intercountry Adoptions” ja puhujina on alan asiantuntijoita sekä Suomesta että muista maista. Konferenssikieli on englanti.

Konferenssin alustava ohjelma ja kutsukirje. Lisätietoja NAC:sta

Ilmoittautumislomake ja lisätiedot täältä. Ilmoittautuminen jatkuu 21.8.2017 asti.  Ilmoittautumisia koskeviin kysymyksiin vastaa: minna.ala-orvola(at)interpedia.fi sekä adoptio(at)interpedia.fi

Osallistumismaksu päivän konferenssiin on 110 €/ hlö ruokailuineen ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa päivittämään ja syventämään tietoja adoptioista, keskustelemaan ja verkostoitumaan sekä tapaamaan adoptiotoimijoita Pohjoismaista!

Adoptiopäivä murrosikäisten adoptionuorten vanhemmille 7.10.2017

Yhteiset Lapsemme ry, Interepdia ja Helsingin kaupungin adoptioryhmä järjestävät 7.10.2017 Satakuntatalon Kilta-salissa Helsingissä adoptiopäivän, joka on suunnattu murrosikäisten adoptionuorten vanhemmille.

Tilaisuuden puhujina mm. lasten ja nuorten ryhmäpsykoterapeutti Eeva-Liisa Junnola Nyström ja psykoterapeutti Joona Mikkola. Seminaarissa kuullaan myös aikuisen adoptoidun omakohtainen puheenvuoro.

Adoptiopäivän koko ohjelma, osallistumismaksu ja -ohjeet julkaistaan elokuussa.

ADOPTIOKERHOT

Turun seudun perhekerho

Turun seudun adoptioperhekerho kokoontuu lauantaisin klo 10-12 Perhetalo Heidekenissa, Markatin tiloissa, os. Sepänkatu 3, Turku. Syyskauden 2017 tapaamiset ovat 12.8., 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12.

Turun seudun äitiryhmä

Turun seudun äitiryhmä kokoontuu lauantaisin Cafe Artissa klo 10-12 (Läntinen Rantakatu 5, erillinen kabinetti).

Lisätietoja antaa Minna Vironmäki, minna.vironmaki(a)puheterapeutti.fi. Toiminta järjestetään yhteistyössä Adoptioperheet ry:n kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Tutustu toimintaamme:

Lue verkkolehteämme:

Noble Savage

Tanssiteos Noble Savage pureutuu toiseuteen ja valtarakenteisiin

18/04/2017 -

Kaapelitehtaan Pannuhallissa saa 15.4. ensi-iltansa koreografi Sonya Lindforsin tanssiteos Noble Savage. Reilu kuukausi ennen h-hetkeä teos on yhä prosessissa, mutta...

Lue lisää

Jalkapallo yhdistää ihmisiä

13/06/2017 - , ,

Yhteiset Lapsemme ry on keväästä 2016 lähtien järjestänyt retkiä ja toimintaa turvapaikanhakija- ja pakolaisperheille. Työharjoittelumme aikana olemme keskittyneet turvapaikanhakijoina tulleiden...

Lue lisää

Hetki elämää

Hetki elämää yhteisten lastemme kanssa Scaramangásin pakolaisleirillä

18/04/2017 -

Viime vuodenvaihteessa olin ensimmäistä kertaa pari viikkoa vapaaehtoisena Kreikan Lesvoksella norjalaisen Dråpen i havet – vapaaehtoisjärjestön mukana. Tehtävämme oli tähystää...

Lue lisää