13/06/2017 - , ,

Jalkapallo yhdistää ihmisiä

Yhteiset Lapsemme ry on keväästä 2016 lähtien järjestänyt retkiä ja toimintaa turvapaikanhakija- ja pakolaisperheille. Työharjoittelumme aikana olemme keskittyneet turvapaikanhakijoina tulleiden lasten, nuorten ja perheiden kotouttamiseen. Olemme yrittäneet löytää mahdollisimman paljon erilaisia aktivitteetteja, joita he jatkossakin voivat itsenäisesti harjoittaa.

Halusimme järjestää Toivolanmäen perheryhmäkodissa asuville yksintulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille jotain mieluista tekemistä. Yksi asia, mikä mielestämme yhdistää kaikkia nuoria poikia maailmassa on urheilu ja erityisesti jalkapallo!

Moni Toivolanmäen perheryhmäkodin nuorista pelaa itsekin jalkapalloa ja käy ahkerasti treenaamassa. Otimme yhteyttä HJK:n jalkapalloseuraan ja kysyimme, onko heillä mahdollisuus lahjoittaa johonkin otteluun lippuja. Vastaus tuli nopeasti ja se oli positiivinen! Saimme 10 lippua HJK-Ilveksen matsiin Telia 5G Areenalle. Huikeaa!

Pojat olivat innoissaan paitsi siitä, että pääsivät ensimmäistä kertaan isoon jalkapallo-otteluun, myös siitä, että HJK riveissä pelaa numerolla 7 Moshtagh (Mosa) Yaghoubi.  Mosa on myös syntynyt Afganistanissa, kuten meidän nuoretkin. Pojat kertoivat hänestä hyvin ylpeästi ja tsemppasivat äänekkästi aina, kun Mosalla oli pallo ja se ei jäänyt huomaamatta pelaajaltakaan, joka laittoi vasemman nyrkin sydämen kohdalle ja vilkutti pojille.

Välia-ajalle menimme erittäin hyvissä tunnelmissa, koska HJK johti lukemin 1:0 . Stiftelsen den7 mars -säätiön myöntämästä avustuksesta tarjosimme nuorille pientä purtava ja juomista. Tauon aikana keskustelimme pelistä. Katsomossa oli yli 4000 ihmistä ja pojat yrittivät muiden fanien mukana laulaa ja huvittuneena katselivat suomalaista futiskulttuuria.

Pelin loppuessa lukemiin 2:0 HJK:lle pojat jäivät vielä muiden ihmisten lähtiessä ottamaan kuvia pelaajista. Yhtäkkiä Mosa juoksi yli kentän poikia tervehtimään ja se taisi olla koko pelin paras juttu! Selfieita otettiin ja paljon!

Koko peli-ilta oli valtava menestys, ja koska pojat olivat todella kiinnostuneita siitä, oli HJK yhteydessä meihin ja meillä on jatkossakin mahdollisuus mennä katsomaan pelejä!

Iso kiitos HJK:lle, den 7nde mars -säätiöllle, Yhteiset Lapsemme Ry:lle ja tietenkin pojille mahtavasta seurasta! Jalkapallo todellakin yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa!

Teksti ja kuva: Kreity Karu ja Marge Sellenberg

Kirjoittajat ovat sosionomiopiskelijoita (AMK) Metropolia ammattikorkeakoulusta. He suorittivat keväällä 2017 työharjoittelun Yhteiset Lapsemme ry:ssä.

 

 

Takaisin aihealueeseen: , ,